Чи скоро полк "Азов" об"являть терористичною організацією?


Чи скоро полк “Азов” стане терористичною організацією?

Коли я навчилась читати і говорити іспанською, то іноді у іспанських новинах читала чи чула про події в ізраїлі. Якось так вийшло, що я не звикла чути в Україні критичної інформації щодо Ізраїлю. В Україні завжди говорять про те, які молодці євреї, що відродили мову( чомусь впливові євреї в в Україні у більшості випадків не те, що не підтримують нашу мову, вони з усіх ефірів намагаються боротись нею всіма методами ), які молодці євреї, що створили у пустелі цвітучу країну( але чомусь вони не поспішають робити те саме в Україні.) Говорять про те, як добре оснащена ізраїльська армія, як добре проходять військовий вишкіл молоді ізраїльтяни. Але чомусь цей чудовий досвід наші євреї при владі не поспішають перенести на терени України. То чому те, що так підходить Ізраїлю і так допомагає йому бути квітучою потужною країною, не поширюється на Україну?

Під час останнього конфлікту (чи війни між палестинцями та ізраїльтянами?) наші ЗМІ чітко зайняли проізраїльську позицію. Відомі журналісти, блогери вихваляли бомбардування Ізраїлем палестинських поселень, не уточнюючи при цьому у скільки разів більше загинуло палестинців, і скільки між жертвами було дітей, не розповідаючи про те, ЩО саме цього разу переповнило чашу тернпіння палестинців і не показуючи на весь екран мап про те, яким Ізраїль був У 1948 році і скільки місця він займає зараз.

Іспанські ж новини про це розповідають часто. Виходить, що в одних країнах є одна правда, а в інших – інша. В Німеччині, до речі, за словами однієї моєї фб- знайомої, тему цієї війни ЗМІ теж кометнували дуже обережно. У випадку Німеччини, думаю, це можна пояснити почуттям провини перед євреями. Але до українців німці ніякої провини не відчувають, хоч українців у другій світовій загинуло значно більше, ніж євреїв. Політика, як бачимо, справа дуже тонка.

У цьому конкретному випадку можна побачити, як ЗМІ, а особливо телебачення, вміють формувати громадську думку. Як віддзеркалення цього впливу, на мій погляд, було те, що коментарі українців у соціальних мережах були на диво схожі: ізраїльтяни бідні, палестинці нападають і бомблять невинних євреїв, Палестина, мовляв, –це ті самі ЛНР та ДНР на території Ізраїлю, що ХАМАСом керують прямо з Кремля. І чомусь ніхто з наших екпертів, яких в Україні в останні роки стало підозріло багато( чи не получили вони свої “звання" там, де Кива захищався?), не розповість про захоплення територій ізраїльськими колоністами, про виселення палестинських родин із житла. До речі, у 1985 році мені довелось перебувати у Росії. І ось стоячи у глухому селі у черзі за мерзлим хлібом, я почула, як бабці, купляючи по пляшці горілки, говорили про те, що Чечня напала на Росію.

Якщо Росія керує ХАМАСом, чому ж тоді Ізраїль так вперто дружить з Росією, так вперто разом з Росією не визнає геноцид українців?(Я часто задаю собі питання: Голлівуд щороку випускає кілька фільмів про Голокост. Хороших фільмів, яскравих, таких, що западаютьу душу. А де хоч один фільм про наш Голодомор? Адже є голлівудські фільми про Чінгізхана, про доктора Жеваго, про Анну Карєніну. А про нас де?)

І ще мені цікаво, чому у такому разі посольство Ізраїлю набрало у рот води і не дає свої поради росіянам, як вони часто це роблять в Україні?
Якщо у їзраїльсько-палестинській ситуації і є подібності, то вони полягають у тому, українці, як і палестинці, мають боротись зі своїми урядами за місце під сонцем, обидва народи є колонізованими на своїй землі і ніяк не скинуть зі своїх плечей антинародні уряди. Ось тут дійсно є паралель. Але про неї українцям ніхто не сказав.

І тепер щодо терористичних організацій. Їх у світі є багато. ХАМАС починав як рух за збереження культури палестинців. ІРА в Ірландії воював проти англійської колонізації. ХАМАС з партії за культуру перетворився у партію проти колонізації Ізраїлю.

Як ви думаєте, якби Бандера і його соратники боролись зараз за Україну, їх би не об”явили багато країн, які охоче б розтягнули нашу Україну на шматки сьогодні, терористчною організацією? Які це були б країни? Думаю, що список країн вийшов би чималеньким.

Багато членів американського конгресу вимагають внести наш полк “Азов” у список терористичних організацій. Тобто людей, які ціною власного життя зупинили ворога, чужі дяді хочуть назвати терористами і хочуть прийняти відповідний закон.закон, Марківа уже судили як терориста в італії за фальшивим звинуваченням.

Українці ще не зрозуміли, що правила у світі пишуть сильні. І ЩО пробачать Ізраїлю, не пробачать Україні. Сильні англійці об”явили ірландців терористами за те, що ірландці хотіли зберегти свою державу, свою мову, свою ідентичність. Того самого прагнуть палестинці. Того самого прагнемо ми.

Але сильні світу цього вирішують, хто у світі терорист а хто ні, в залежності від того, хто більше має у своїх кишенях. Все дуже просто. Вся справа у тому, у кого на рахунку більше грошей. НІ палестинці, ні українці грошей не мають. Але на відміну від палестинців українці живуть на родючій землі, набитій корисними копалинами. Якби українці набрались би духу і зробили б телевізор українським, слухали б по тому телевізору правдиву інформацію, то тоді б зрозуміли, хто є хто у цьому неспокійному світі і що треба робити, щоб у ньому добре жити.

Нет комментариев