Вакцинація в окупації: в "ЛНР" будуть щепити несертифікованим російським "Sputnik Light"


8 липня в окупований Луганськ очікується прибуття з РФ російської несертифікованої однокомпонентної вакцини від короновірусу «Sputnik Light».

Варто зауважити, що 09 лютого поточного року аналітичний відділ ГІ «Права Справа» повідомляв про те, що на територію ОРДЛО Росія завезла не “Sputnik V”, а «Sputnik Light» – аналог, який не пройшов випробувань.

ua.news/ua/rossyya-yspolzuet-ordlo-v-kachestve-polygona-dlya-yspytanyya-syryh-vaktsyn-ot-covid-19/

Ці вакцини досить легко розрізнити: “ Sputnik V” – двокомпонентна вакцина, а «Sputnik Light» – однокомпонентна.

Аналітики організації наголошували на тому, що Москва використовує окуповані території як випробувальний плацдарм для випробування сумнівної якості вакцини, прикриваючись “благими” намірами. І піддослідними щурами у цих випробуваннях виступають громадяни України, мешканці окупованих районів Луганської і Донецької областей.
Примітно, що однокомпонентна вакцина «Sputnik Light» була зареєстрована в Росії лише на початку травня. Тобто, через три місяці після оприлюднення інформації «Права Справа» про випробування цієї вакцини на території ОРДЛО.

До речі, наразі є лише проміжні дані про безпеку та ефективність «Sputnik Light», які отримані в ході клінічних випробувань першої / другої фази.

Після розголосу у ЗМІ, окупаційна адміністрація змушена була підтвердити постачання з РФ саме однокомпонентної вакцини «Sputnik Light», а не двокомпонентної “Sputnik V”, як про це повідомлялося раніше.

«За підтримки Російської Федерації в Республіку прибуде однокомпонентна вакцина від коронавируса „Sputnik Light“, „- заявив ватажок “ЛНР» Пасічник.

Оприлюдненням інформації про прибуття в «ЛНР» однокомпонентної вакцини «Sputnik Light» ватажок «ЛНР» Пасічник змушений був визнати ефективність роботи аналітичного відділу ГІ «Права Справа» на окупованих територіях Луганської області.

Наразі в ОРЛО підтверджено 6245 випадків зараження коронавірусом. За останню добу за добу зареєстрували дев'ять летальних випадків від коронавируса. З початку пандемії медики зареєстрували 562 випадки смерті пацієнтів, у яких був діагностований коронавірус.

Звертаю увагу, що вакцинація Росією жителів окупованих територій України без згоди на це української влади є порушенням українських законів. Цим російська влада вкотре підтвердила наявність контролю над ОРДЛО, що має бути використано Києвом у міжнародних судах.

Нагадаю, 1 лютого російське агентство ТАСС повідомило, що на території «ЛНР» почалася вакцинація від коронавирусной інфекції російською вакциною “Sputnik V”.

tass.ru/obschestvo/10586999

Раніше представник «ЛНР» в політичній підгрупі ТКГ Родіон Мірошник написав в своєму Telegram-каналі, що окупаційна адміністрація планує отримати 65 тис.доз російської вакцини від коронавируса “Sputnik V” до кінця січня, а в «ДНР» розраховують на 80 тис. доз.
  • 0

Нет комментариев