Дитячо-юнацький спорт як інвестиція в майбутнє


Днями взяв участь в обговоренні нових форм фізичного виховання в закладах освіти під час круглого столу, ініціатором якого виступив Олександр Педан зі своєю організацією «JuniorZ».

Мені було цікаво поділитися з досвідом щодо організаційних процесів для проведення спортивного виховання та занять спортом в Ірпінському ліцеї № 3 і, звісно, почути думки колег — освітян.

Фізичне виховання, розвиток різноманітних видів спорту, як олімпійських так і неолімпійських, є одним з пріоритетів моєї діяльності в ліцеї. Саме тому, спортивні зали, які наповнені гуртками та секціями працюють з 6 до 23 години. Одним із своїх завдань, як директора, вважаю створення умов для розвитку як умога більше різних видів спорту (на сьогодні в ліцеї їх 23), як традиційних, з багаторічною історією, так і зовсім нових, які з’явилися вже за часів Незалежності України. Серед таких присутні такі види як стрітбол, флорбол, петанк, вудбол, лакрос, силові види спорту, а також численні єдиноборства: тхеквондо ВТФ, айкідо, дзюдо, кікбоксинг, бокс, хортинг, карате, фрі файт. У цьому розмаїтті кожен учень може спробувати себе та долучитися до обраного виду спорту.

Фізична культура та спорт мають бути доступними для дітей та молоді. Це моя принципова позиція. Саме фізичне виховання не лише є формою цікавого дозвілля, а насамперед — потужний превентивний захід, який має бути вагомою частиною сучасного навчального процесу середньої освітньої ланки. А залучення дітей до спорту, який стає для них не лише формою дозвілля, а, свого роду, способом життя – запорука формування здорової та успішної української нації та основною інвестицією в наше спільне майбутнє!

Нет комментариев