Нові правила виїзду з окупованої Луганщини – спроба приховати передислокацію росіян


Нові правила виїзду з окупованої Луганщини: окупаційна адміністрація змінила правила пропуску через КПВВ «Станиця Луганська». З 9 жовтня указом ватажка терористів Пасічника скасовано норму про те, що жителі окупованих районів можуть раз на місяць виїжджати на підконтрольну Україні територію.
Нові правила виїзду передбачають, що тепер перейти на контрольовану територію зможуть тільки люди з попередньо сформованих списків та за наявності певних причин. Виїхати з окупованих районів Луганщини можна буде лише за списками, які сформує так звана «робоча група», та за наступних підстав: для лікування, для навчання, для догляду за близьким родичем і для поховань.

Як уточнила окупаційний «міністр охорони здоров’я» Наталія Пащенко, дані заходи будуть діяти як мінімум 10 листопада 2021 року. За її словами, посилення пропуску стосуються й пенсіонерів, які регулярно перетинають КПВВ для отримання українських виплат.

Ці заходи окупанти пояснюють необхідністю боротьби з коронавірусом.
Утім, зазначу, що розгорнутий окупантами комплекс заходів начебто для протидії епідемії коронавірусної хвороби насправді має на меті виявити канали витоку інформації про військово-політичну ситуацію в ОРДЛО на користь України.

Stanitsa LuganskaКПВВ «Станиця Луганська» Фото з відкритих джерел

Варто нагадати, що аналогічний комплекс оперативних заходів був запроваджений окупаційною владою у червні 2020 року. Тоді це збіглося в часі з інформацією аналітичного відділу ГІ «Права Справа» про передислокацію окремих підрозділів ЗС Росії з її території на територію окупованих районів Луганської області та про підготовку проросійськими бойовиками нових збройних провокацій у Луганській області. Ця інформація пізніше була підтверджена місією ОБСЄ.

Нинішня ситуація небезпечна ще і тому, що проходять батальйонно-тактичні навчання бойовиків на території всіх без винятку полігонів, а саме: «лутугинських таборів» (біля селищ Мирне, Круглик і Шимшинівка) та с. Бугаївка.

Нові правила виїзду з окупованої Луганщини пов’язані з передислокацію окупаційних військ
За інформацією спостерігачів місії ОБСЄ, на полігоні, розташованому поблизу населеного пункту Бугаївка, за даними повітряного спостереження виявлено: танки невстановленого типу — 26 од.; бойові броньовані машини – 71 од.; самохідні гаубиці невстановленого типу – 17 од.; буксирувані гаубиці невстановленого типу – 11 од.

На полігоні поблизу населеного пункту Круглик (31 км на північний захід Луганська) виявлено: танки невстановленого типу – 55 од. На полігоні поблизу населеного пункту Мирне (28 км на північний захід від Луганська) виявлено: самохідні гаубиці невстановленого типу – 10 од.; буксирувані гаубиці невстановленого типу – 16 од.; бойові броньовані машини – 79 од.

Крім того, на щастинському та первомайсько-стаханівському напрямку була зафіксована передислокація живої сили, важкої бронетехніки і ствольної артилерії.

Показово, що нові правила виїзду через КПВВ «Станиця Луганська» почали діяти саме з 10 жовтня.
Звертаю увагу, що проведення цих батальйонно-тактичних навчань було «прикрите» інформаційними вкиданнями ватажка терористів на Луганщині Леоніда Пасічника про перенесення проведення військових зборів резервістів. Згідно з «указом» Пасічника, «навчальні військові збори перебуваючих у запасі» відбудуться з 11 по 15 жовтня. Раніше були оголошені терміни зборів в період з 4 по 8 жовтня 2021 року.

За інформацією речниці Луганського прикордонного загону Тетяни Летошко, станом на 10:00 11 жовтня на КПВВ «Станиця Луганська» до окупованої території було пропущено 298 людей. Однак до КПВВ з боку окупованої території не прослідувала жодна особа.

Російськими спеціальними службами і їхніми місцевими посіпаками задіяно комплекс оперативних заходів з метою унеможливлення витоку інформації про передислокацію підрозділів ЗС Росії безпосередньо до лінії розмежування. Це головна причина зміни правил пропуску через КПВВ «Станиця Луганська».
  • 0

Нет комментариев