Собаки, полонені вулканом


Вулкан на острові Пальма (Канарські острови) полонив кількох псів.



Сьогодні у іспанських новинах розповіли про те, що на острові Пальма( Канарські острови), де вже третій тиждень вулкан Cumdre Vieja (Стара Вершина) трясе і заливає лавою все на своєму шляху, у одному резервуарі для зберігання води дрон зняв відео з тваринами, які там заховались від вогняної ріки. Кажуть, що то собаки мисливської породи поденко. З-за вулканічного попелу, близкості лави, добратись до псів наземним шляхом неможливо. Спасателі поки що можуть допомогти тваринам тільки з повітря. Для допомоги використовують дрони, які доставляють їжу та воду.

Організації, які доглядають за тваринами у притулках, звернулись до іспанців з проханням прийняти у свої родини тварин, які з-за катастрофи залишились без нагляду.

Тепер вся Іспанія буде чекати, коли собак, полонених вулканом, зможуть звільнити з жахливої пастки.

З-за вулкану тисячі жителів острову залишились без житла, втратили все майно, ніколи не зможуть повернутись до своїх домівок, пройтись вулицями, де вони жили все життя, не зможуть відвідати могили рідних, так як все це знаходиться під шаром лави, яка все спалила на своєму шляху. Вулкан також завдав непоправної шкоди плантаціям канарських бананів, які в Іспанії називаються plátanos. Їх іспанці люблять більше ніж банани. Вони, як правило, трохи дрібніші за банани, не такі солодкі, як банани і мають свій особливий смак. І вони також значно дорожчі за банани. Плантації з-за неможливості поливання висохли і тому неможливо буде збирати врожай. Впевнена, що тепер іспанці частіше купуватимуть саме платани з інших плантацій, щоб допомогти канарцям пережити наслідки стихії. Іспанці вміють висловлювати з допомогою грошей свої почуття: раніше більшість іспанців купували на Різдвяні свята каву — алкогольний напій, який ми називаємо шампанським. Найкращу каву виготовляли у Каталонії. З-за того, що серед каталонців поширились сепаратистські настрої, багато іспанців відмовились від каталонського шампанського кави і знайшли їм замінники.

Під час землетрусів, повенів, ураганів, спеки, виверження вулканів природа час від часу нагадує знахабнілим людям, хто справжній господар у природі.

Я останнім часом вже кілька разів чула від іспанців, що вони тепер обов'язково поїдуть відпочивати на Канари, щоб таким чином допомогти своїм співвітчизникам. Коли виверження тільки почалось і люди були змушені терміново залишати своє житло, одразу почався збір одягу, простирадл, посуду, засобів гігієни.

Біда об'єднує людей. Іспанці не є виключенням.

Нет комментариев