Росія готує хімічну атаку біля Слов’янська як привід для вторгнення в Україну


Російська Федерація готує диверсійні терористичні акти на сході України з великою кількістю жертв серед цивільного населення і планує використати їх як привід для широкомасштабного вторгнення в Україну з метою «захисту співвітчизників».

Можливі сценарії військової агресії з боку РФ були оприлюднені мною 12 січня в ефірі 4 каналу.

Нагадаю, кілька днів тому Росія почала нові військові навчання біля кордонів з Україною. На мою думку, під час переговорів Росії та США у Женеві 10 січня, засідання Ради НАТО-Росія 12 січня і засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні 13 січня, Москва використала фактор цих навчань, аби продемонструвати країнам Заходу, що розглядає Україну як зону свого військово-політичного впливу. До того ж, проведення цих навчань зовсім не випадково співпало з дестабілізацією ситуації в Казахстані та введенням у країну військового контингенту ОДКБ для «наведення порядку».

Зазначу, що легендою нинішніх навчань біля кордонів з Україною є довготривалі марші з протидією диверсійно-розвідувальним групам і розбудова опорних пунктів. Таким чином, Росія натякає Києву та країнам Заходу на можливість проведення глибинних маршів на території України.

Крім того, в нинішніх навчаннях біля кордонів з Україною, вперше за тривалий час задіяли вогнеметні системи ТОС-1 «Буратіно» та їхні модернізовані версії ТОС-1А «Солнцепек». Це дуже небезпечна зброя, яка фактично не залишає шансів на виживання у місцях вибуху її запалювальних і термобаричних ракет.

Примітно, що останнім часом у російських ЗМІ та ЗМІ «Л/ДНР» активно просувалася інформація про начебто завезення Збройними силами України хімічної зброї в район лінії розмежування для вчинення терактів, й одночасно просувалася теза про «можливість введення ЗС РФ з метою захисту цивільного населення».

Згідно з новою доктриною, Росія має право використовувати свої війська за межами Росії для захисту співвітчизників. Повідомленнями у ЗМІ фактично створювався прецедент можливого військового втручання з боку РФ та її вторгнення на територію України.

За інформацією ГІ «Права справа», найближчим часом можливе вчинення диверсійних актів з використанням хімічної зброї на підконтрольній ЗСУ території, зокрема поблизу міста Слов’янськ. Тож СБУ слід зосередити увагу на цьому районі та попередити цей небезпечний сценарій.

Зазначу, що вже післямоєї заяви в ефірі 4 каналу, радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван під час брифінгу в Білому домі підтвердив, що Росія може сфабрикувати привід для нового вторгнення в Україну.

Американські спецслужби визначили, що Росія закладає основу для можливості сфабрикувати привід для вторгнення, у тому числі за допомогою диверсійної діяльності та інформаційних операцій, звинувачуючи Україну в підготовці нападу на російські війська на сході України. Ми бачили цей сценарій у 2014 році і вони готують його знову.

Варто зауважити, що завдяки своєчасному оприлюдненню оперативної інформації з боку аналітичного відділу ГІ «Права Справа» вдалося запобігти низці терористичних актів з чисельними жертвами з числа цивільних осіб з боку спеціальних служб РФ та «ЛДНР».

Нагадаю, 24 серпня 2021 року спецслужби самопроголошеної «ЛНР» оприлюднили інформацію, що в результаті контррозвідувальних заходів начебто попереджена диверсія СБУ, яка була спрямована на здійснення теракту в місцях масового скупчення громадян.

За версією «МДБ ЛНР», за вказівкою «куратора» саморобні вибухові пристрої були вилучені «агентом» української ДРГ зі схованки, яка нібито розташовувалася на центральному кладовищі міста Красний Луч(після переіменування-Хрустальний). У подальшому, ввечері 23 серпня «агент» повинен був закласти вибухові пристрої в урни на центральній алеї міста Красний Луч (після переіменування-Хрустальний) і підірвати їх на момент масового сукупчення людей на площі.

В «МДБ ЛНР» відзначили, що диверсію вдалося запобігти. Всю відповідальність за проведенння теракту «МДБ ЛНР» покладає на керівництво СБУ і офіційну київську владу, звинувачуючи їх порушенні Мінських домовленостей.

Примітно, що 13 серпня, тобто, за десять днів до начебто попередженого «теракту», в українських ЗМІ була опублікована інформація аналітичного відділу ГІ «Права Справа» про те, що співробітники «МДБ ЛНР» готують низку терактів на території «ЛНР», які мають на меті звинувати українські спецслужби у чисельних жертвах серед цивільного населення.

13 серпня поточного року в ефірі «4 каналу» та « Денний Live» мною була оприлюднена інформація щодо можливих провокацій спецслужб «ЛНР».

21 листопада 2018 року спецслужби «ДНР» оприлюднили інформацію, що в результаті контррозвідувальних заходів начебто попереджена диверсія СБУ, яка була спрямована на зрив виборів так званого «глави республіки».

У повідомленні прес-служби «МДБ ДНР» зазначалося, що 11 листопада в підсобному приміщенні однієї з «виборчих дільниць» було затримано «агента СБУ». За словами прес-офіцера «МДБ ДНР» М.Попова, затриманий намагався передати вибуховий пристрій члену дільничної комісії, щоб той заклав пристрій в урну з виборчими бюлетенями. Згодом, у наслідок вибуху, мала початися масштабна пожежа, яка могла привести до численних жертв серед мирного населення. В «МДБ ДНР» відзначили, що диверсію вдалося запобігти, а «агента» – затримати.

Звертає на себе увагу той факт, що повідомлення прес-служби «МДБ ДНР» про попереджену «диверсію» СБУ було оприлюднено лише 21 листопада, тобто, знову -таки за десять днів після затримання «диверсанта».

Пояснюється це тим, що ще 10 листопада 2018 року в українських ЗМІ була опублікована інформація аналітичного відділу ГІ «Права Справа» про те, що на 11 листопада співробітники «МДБ» готують серію вибухів під час проведення псевдо «виборів». Теракти планували провести за допомогою вибухівки, яку мали закласти у кількох місцях масового скупчення людей. За інформацією ГІ «Права Справа», метою провокації мало бути максимальне ураження і велика кількість жертв серед цивільного населення.

Нагадаю, 11 січня Росія почала нові військові навчання біля кордонів з Україною. Маневри відбуваються на загальновійськових полігонах у Воронезькій, Білгородській, Брянській та Смоленській областях. У них планується задіяти 3 тисячі військових, близько 300 одиниць військової техніки, зокрема танки Т-72Б3, бойові машини піхоти БМП-2, а також штатне стрілецьке озброєння.

Додам, що влітку 2020 року ОБСЄ та США підтвердили оприлюднену у ЗМІ інформацію аналітичного відділу ГІ «Права Справа» про підготовку Росією воєнних провокацій на Донбасі. Західні партнери висловили стурбованість розгортанням батальйонно-тактичних груп РФ на Донбасі.

Спеціально для UA.NEWS
  • 0

Нет комментариев