Зруйновано 90% міста: путін перетворює Маріуполь на Варшаву часів Гітлера


Блокадний Маріуполь: 80-90% міста – зруйновані. Путінська армія фактично перетворює азовський порт на аналог захопленої гітлерівцями Варшави. При цьому лицемірно звинувачуючи в усьому постраждалу сторону.
У 1939 році Гітлер відвідав захоплену Варшаву, де приймав з цього приводу парад Вермахту. Дивлячись на наслідки бомбардувань та обстрілів міста вояками Вермахту, він сказав майбутньому генерал-губернатору Франку: «Подивіться на цей жах і на ці руйнування. Це жахливо! Як поляки могли змусити мене піти на таке! Їм ніколи не зійде з рук цей кошмарний злочин».

Днями очільник МЗС України Дмитро Кулеба опублікував супутниковий знімок зруйнованого російським бомбардуванням драмтеатру в Маріуполі Донецької області.

«Це – руїни драмтеатру в Маріуполі, де переховувались сотні мирних жителів. Нелюдський російський воєнний злочин», – написав він.

Нагадаю, 16 березня російські війська скинули надпотужну бомбу на драматичний театр у Маріуполі, в якому від обстрілів ховалися тисячі городян, переважно матері з дітьми. А перед самою будівлею був величезний напис «Діти».

Наразі Маріуполь перебуває в блокаді, він зруйнований на 80-90%.

Кількість загиблих у місті уже перевищила 2,3 тисячі. Але багато людей ще перебувають під завалами, тому реальна кількість жертв може бути значно вища. На момент початку блокади в Маріуполі лишалося від 350 000 до 400 000 мешканців.

Попри жахливі руйнування та гуманітарну катастрофу, місто продовжує чинити опір окупантам. Влада Маріуполя рішуче відхилила російський ультиматум щодо «здачі» міста ворогу.

У місті точаться вуличні бої. Збройні сили України дають гідну відсіч ворогу.

Зберігаємо спокій і віримо в ЗСУ!
  • 0

Нет комментариев