На Луганщині ЗСУ знищили 50 окупантів, у рашистів - проблеми з меддопомогою


У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» українські захисники знищили до 50 осіб особового складу окупантів.

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу «Права Справа», в окупованому Луганську зафіксована колона автомобілів «швидкої допомоги» у кількості до десяти одиниць, яка у супроводі автобусу марки ПАЗ номер реєстрації ЛК3982, рухалася убік обласної лікарні.

Варто зауважити, що до луганських лікарень щодня привозять до 150 поранених окупантів, яким, через брак медичного персоналу не завжди можуть надати кваліфіковану медичну допомогу.

Справа втім, що самопроголошене «міністерство охорони здоров»я" т.зв. «ЛНР» відчує гостру проблему забезпечення лікувальних закладів медичними кадрами. Сьогодні окупаційна адміністрація не в змозі повністю забезпечити спеціалістами не тільки віддалені від окупованого Луганська лікувально-профілактичні установи, але й лікарні та медичні центри самого Луганська, які несуть основне навантаження з надання медичної допомоги.

Наразі особливо гостро питання забезпечення медичними кадрами відчувається в таких окупованих містах як Первомайськ, Краснодон, Ровеньки, Кіровськ та Слов«яносербськ.

Через нестачу кваліфікованої медичної допомоги смертність серед поранених окупантів, за оцінками місцевих джерел, сягає до 40%.

Найбільший дефіцит медичні установи відчувають у лікарських кадрах за спеціальностями хірургічного профілю, а саме: лікарів-анестезіологах, хірургів, нейрохірургів, травматологів, офтальмологів. Бракує також лікарів станції швидкої та невідкладної медичної допомоги.

У віддалених населених пунктах на території окупованої Луганської області через відсутність медичних кадрів не працюють або взагалі відсутні фельдшерсько-акушерські пункти першої невідкладної допомоги.
Заборгованності по виплатах заробітньої плати та невпевненість в завтрашньому дні змушують кваліфіковані медичні кадри шукати кращої долі на контрольованих ЗСУ територіях та РФ.

Збройні сили України дають відсіч ворогу! Ми – під надійним захистом наших військових. Зберігаємо спокій і віримо в ЗСУ!

І головне – віримо в нашу перемогу!
  • 0

Нет комментариев