Володін набрехав про ленд-ліз: вони фізіологічно не спроможні не брехати




Голова їхньої "Ґосдуми" Володін набрехав про ленд-ліз — залякує українців міфічними «боргами перед США».

Вони фізіологічно не спроможні не брехати. Навіть якщо брехня суперечить їхній же власній офіційній версії. Володін залякує нас багатодесятилітньою розплатою за потужну зброю, яку Україна отримає за ленд-лізом від США для перемоги над росією.

От тільки закон щодо ленд-лізу що в 2СВ, що тепер передбачає ОПЛАТУ ТІЛЬКИ ЦИВІЛЬНИХ ПОСТАВОК. Військове обладнання і матеріали оплаті не підлягали і не підлягають. Знищене й пошкоджене списується, ціле теоретично належить до повернення, але може бути також списане (списане і ліквідоване або списане і лишене — це вже повоєнне питання).

СССР «тяжко розплачувався» за ленд-ліз аж цілий один рік! З 1972 по липень 1973. Заплатив тільки $48 млн з первинних $2,6 млрд(!), котрі в ході переговорів урізались спочатку до $1,3 млрд, тоді до $1 млрд, тоді до $722 млн з розстрочкою на 30 років. А тоді США прийняли поправку Джексона-Веніка — і СССР перестав платити. Повернувся до переговорів щодо боргу за ленд-лізом вже Горбачов майже за 20 років. Але оплачувала решту боргів вже росія до 21.08.2006 — взявши це на себе в обмін на відмову в тому числі України від нашої частки власності СССР. В сумі: 1 рік за ленд-ліз платив СССР і ще 15 років — росія.

Тобто, Володін збрехав кілька разів в одному невеликому блозі: щодо «розплати СССР», щодо «розплати за зброю», щодо «десятиліть розплати»…

Але окупантам зайде і така брехня. Ну ж не можуть вони просто взяти — і змиритись, що ми їх зачищатимемо американською зброєю, ще й за безкоштовно!


Нет комментариев