Чому Путін не оголосив загальну мобілізацію



Чому Путін на параді не об'явив загальну мобілізацію, як того багато хто з експертів очікував?

Все просто — російська влада, на тлі невдач в Україні, вже давно проводить так звану приховану мобілізацію. Військкомати розсилають чоловікам повістки для «військового обліку» і от ті, хто їх отримали, а отримали вони їх, як було сказано, нібито для постановки на «військовий облік» та «підтвердження місця проживання та прописки», не довго думаючи — порвали та викинули в, пардонтє за подробиці, унітаз.

Але військкомати на цьому не зупиняються, вони активно розсилають рекламні матеріали із закликом йти на контрактну службу.

Чоловікам пропонують вступити до російської армії терміном від трьох місяців і за ці короткі три місяці їм обіцяють зарплатню від 130 тисяч рублів (близько 60 тисяч гривень) — погодьтесь доволі непогані гроші, якщо враховувати що це початкова, тобто мінімальна сума за вбивство українців, не враховуючи пральні машинки Індезіт і собачі будки.

А схема проста. Всіх, хто за запрошенням все ж являється до військкомату, їх там відразу і «мобілізують». Часто чоловікам обіцяють роботу за контрактом у тилових частинах. Проте наступного ж дня їх літаком відправляють до Ростова-на-Дону, а потім на фронт до Луганської області і не в тил, а на передок і то на самий передовий передок, де справжнісіньке пекло і звідки, як правило, обмануті новобранці, вже не повертаються, хіба що в чорних пакетах і то, якщо дуже пощастить і тому, нікому іншому про оту жорстоку брехню розказати вже не можуть — на тому стояла, стоїть і буде стояти російська армія і російська держава.

Саме тому, розуміючи, що оголосити мобілізацію це не означає її провести, у Росії неодноразово спростовували інформацію щодо проведення загальної мобілізації через війну в Україні і один із останніх про це заявив речник Держдуми В'ячеслав Володін. Думаю, це той рідкий випадок коли вони не обманули…

Нет комментариев