Цікавий і корисний спосіб допомогти Україні




Нашій асоціації українців Астурії “Віче” пощастило мати члена групи Христину Печену, яка робила і робить дуже багато для допомоги Україні. Саме завдячуючи їй в Україну вже відправлено біля 20 великих фур з їжею, медикаментами, памперсами і іншими необхідними речами. І відправлені вони не у небуття, а на адресу державних установ, щоб уникнути можливості перепродажу непорядними людьми.

А недавно Христина зателефонувала мені і розповіла про один дуже незвичний для мене спосіб збирання грошей для придбання необхідних речей для України. В чому незвичність?

Є в Астурії фірма EDP, яка продає населенню електрику і газ. Вона час від часу займається благочинністю. Що ж вона вирішила зробити для України? Вона вирішила запустити на місяць програму заняття спортом, яка принесе користь як учасникам так і Україні.

Що треба зробити, щоб прийняти участь у цій програмі? Треба скачати у свій телефон додаток EDP, переказати на її рахунок 5 євро, які підуть на програму боротьби з дитячим раком. А потім учасники мають вибрати для себе один з видів занять: ходьба 1 км., ходьба 3 км., північна ходьба 5 км., їзда велосипедом 15 км. За кожен пройдений чи проїдений кілометр наша асоціація отримає 1 євро.

Ця програма продовжується від 10 травня до 10 червня. На сьогоднішній день ми вже маємо більше 10 000 кілометрів, тобто більше 10 000 євро. На сьогодні зареєструвалось 202 учасника. Здається, більше іспанців. Серед іспанців є учасники, які вже зробили 999 кілометрів (перше місце ), на другому місці – 679 км, третє місце – 614 км. Всі ці три місця займають іспанці. Я особисто на сьогодні маю 61 км. Буду пробувати з завтрашнього дня не ходити пішки, а їздити велосипедом. До 10-го червня ще є багато часу.

Розчаровує трохи, що українці трохи недовірливо поставились до цієї можливості допомогти Україні. Правда, вчора я звернулась на маніфестації до українців у Ов’єдо, і вже сьогодні у групу додались нові учасники. Мої іспанські друзі теж почали рухатись для того, щоб допомогти Україні.

Сподіваюсь, що після цього посту з’явиться більше бажаючих не тільки допомогти Україні, а ще й стати трохи здоровішими.

Реєструйтесь у EDP, допомагайте Україні! Виходьте зі своїх мушель, радійте весні, рухайтесь для нашої України! Довіряйте тим, хто хоче допомогти Україні.

Нет комментариев