Теперішня кремлівська геронтократія по суті нічим не відрізняється від пізнього брєжнєвізму




Виступ Путіна на економічному форумі вже розібрали на цитати і ретельно проаналізували зміст. Але по факту там аналізувати не було чого. Бо по суті це яскрава ілюстрація до ще впізнаваного старшими поколіннями пізнього брєжнєвізму.

Адже брєжнєвське «сіскі-масіські сосіські срани» ніхто не пробував аналізувати і робити на підставі тих заяв якісь висновки. І теперішня кремлівська геронтократія по суті нічим не відрізняється від тодішньої.

Зосередженість на давньому і не дуже давньому минулому, посилання на ситуації багатодесятилітньої (чи кількастолітньої) давності — типові ознаки якщо не Альцгеймера, то однозначно старечих змін мозку. Відповідно, реакція на поточні зміни ситуації буде чимдалі менш адекватною, ґрунтованою на ретроспективних ілюзіях деградованої особистості.

З одного боку, це небезпечно: неадекват з ядерною кнопкою. Хоча між кнопкою в Путіна і пуском ракет ще орієнтовно десь 5 осіб, що спускають наказ, — тобто, хоч якась система страхування від ідіота є.

З іншого боку, це вигідно, бо підштовхує формування і боротьбу фракцій в наближених до Путіна колах. З деякими з них буде більш реально домовитись. В тому числі — щодо фрагментування Росії та інших моментів, котрі мають гарантувати подальшу безпеку України і Європи. І, ймовірно, щодо варіанту «після тривалої тяжкої хвороби...».

Нет комментариев