У Стамбулі затримали московських злодіїв




Туреччина затримала судно під прапором московії, яке Київ звинуватив у перевезенні краденого українського зерна.

Турецькі митні органи затримали вантажне судно «Жибек Жоли» під мосоквським прапором із партією зерна. Як пише Reuters, Київ стверджує, що кремлівські терористи вкрали зерно в України. Київ попросив Стамбул затримати і заарештувати судно.

Дружба дружбою, але періодично напрягати партнера та тримати його у легкому стресі – це цілком робочий інструмент Туреччини. Такий самий трюк турки провернули зі своїми партнерами по НАТО, ставши в позу стосовно прийому до членів НАТО Фінляндії та Швеції. І зуміли натомість щось отримати.

Тепер те саме вони роблять із кремлівськими партнерами. Спочатку виманять у злодіїв бариш, а потім конфіскують зерно, що було нахабно викрадене.

Посол України в Туреччині Василь Боднар повідомив стосовно контактів зі Стамбулом: «У нас належна співпраця. Наразі судно стоїть біля входу до порту, його затримали митні органи Туреччини».

Судно «Жібек Жоли» належить казахстанській компанії «KTZ Express Shipping», але з жовтня 2021 року воно зафрахтоване москвинською компанією ТОВ «Грін-Лайн». 28 червня судно завантажили пшеницею в окупованому Бердянську, а звідтіля воно вийшло в турецький порт Карасу із вантажем близько 7000 тонн зерна пшениці.

Ось так, поки лідер Казахстану начебто прилюдно свариться з путіним, казахи і кацапи злагоджено злодійствують в Україні.

Нет комментариев