Не було ніякої "Вєлікой Отєчєствєнной" для українців. Ні переможної, ні програшної – ніякої




Член «Главного совета» окупаційної адміністрації Запоріжчини і гауляйтер Мелітополя Владімір Роґов в ефірі російського телеканалу «Спас» про повторне (після 1920-50-х років) запровадження методів СССР з винищення українців на окупованих Москвою територіях: «У нас вводится система наказания боевикам и террористам. Они не просто ликвидируются при задержании, что у нас сейчас стало правилом, но и несут наказание их подельники и близкие, если они знали о предстоящих террористических актах и диверсиях, но при этом не уведомили правоохранительные органы, закрыли глаза и, по сути, стали соучастниками. Эти люди будут выселяться с территории Запорожской области и все их имущество будет изыматься. Мы берем за основу… то, что делали наши деды и прадеды в годы ВОВ и после освобождения западных областей УССР».  –



Це неодмінно має бути використане у виховних і агітаційних матеріалах — як для освітньої галузі, так і для щоденної роботи з суспільством. Кожен має чітко розуміти, що росіяни завжди, а не тільки тепер, борються з українцями в Україні, ми їм тут були і лишаємось зайві.

За розуміння таких реалій тези «прості росіяни не винуваті», «за скількись років можна буде налагоджувати дружні сусідські стосунки» стають абсурдними.

І, звісно, з такими заявами окупантів мають максимально активно працювати наші дипломати і всі, хто має зв'язки з елітами країн союзників. Упирати на два моменти:

1. Українців родинами виселяють з України — просто за те, що вони українці і тому підозрілі і ворожі для окупантів.

2. В родин українців відбирають все майно і житло — просто тому, що вони українці.

Я би навіть сказав, що другий момент для європейських і американських фундаменталістів «прайвесі» навіть більш обурливий і неприйнятний. І, серед іншого, стане потужним аргументом для подальших рішень з конфіскації російських заморожених ресурсів за кордоном на користь України. Всі сьогоднішні верески російського МЗС «а як же банківська таємниця» і повага до власності остаточно втратили сенс.
==

І, до речі, це також має бути використане у внутрішньоукраїнській пропагандистській кампанії: не було ніякої «Вєлікой Отєчєствєнной» для українців. Ні переможної, ні програшної — ніякої.

Був лише черговий етап російської окупації і винищення українців в Україні. Що отакими заявами визнають і самі окупанти. Це час визнати кожному українцю. Та зачистити інформаційний, освітній, культурний, ментальний простір від метастазів кремлівської брехні про «ВОВ» і «дружбу народов».

Нет комментариев