Інтерв'ю Зеленського для The Washington Post - це епічний факап його команди




«Якби ми про це [очікуваний напад РФ] повідомили, тоді я б втрачав [з масовою еміграцією українців] 7 мільярдів доларів на місяць, починаючи з жовтня минулого року, і на момент, коли росіяни напали, вони нас захопили б за три дні» — інтерв'ю Зеленського The Washington Post.
==

Трохи про «паніку, масову еміграцію і взяття України не більш як за 3 дні» — суто як політтехнолог.

Вибачте, але це факап. Епічний факап команди. Вони знов повернулись до практики роботи, фактично, проти Зеленського.

Адже ясно, що це не раптовий експромт, президента не впіймали зненацька десь між кабінетами. Це інтерв'ю готувалось, ретельно писалось, перед тим узгоджувались питання, писались бодай якісь тези до відповідей бодай на найгостріші (але цілком ймовірно, що на кожне питання відповідь прописувалась, а Зеленський просто напам'ять то все озвучував).

Хтось це все робив. Або мав робити. Тобто, варіантів два:

1. Або хтось з команди навмисно прописав настільки скандальні репліки (і якось їх обґрунтував для Зеленського). В розрахунку саме на таку, більш ніж передбачувану реакцію громадян. І союзників теж (бо це ускладнило і здорожчало їм допомогу).

2. Або ніхто нічого не робив. Просто десь в кулуарах хтось напередодні поговорив «Просто так» з Зеленським на відповідні теми, і він, натхненний тим, отак все і озвучив. Не вбачаючи в цих заявах жодних проблем.
Але в кожному з двох варіантів я як політичний консультант бачу передусім саботаж тих, хто мав це підготувати, мав супроводжувати процес або екстрено зупинити вже зроблене і бігом переробити на щось бодай не настільки скандальне.

Так чи інакше, як політтехнолог я бачу очевидне джерело проблем прямо в оточенні президента. І байдуже загалом, складником яких і чиїх планів це є.

Нет комментариев