Росіянку вигнали з роботи за довгий язичок




Недавно, на початку серпня, президент іспанської автономної спільноти Кантабрія Мігель Анхель Ревійа наполегливо порадив президентові України Зеленському негайно сідати за стіл переговорів з Путіним і підписувати мир. І зробити це потрібно для того, на думку пана Ревійа, щоб всім стало легше жити, тобто, щоб енергоносії подешевшали, ціни на продукти харчування теж, щоб туристів до Іспанії приїжджало більше і щоб вони витрачали грошей на відпочинку також більше.

Президент Кантабрії без особливих реверансів дав зрозуміти, що Україна має змиритись із втратою території, із загибеллю тисяч своїх громадян, з відмовою від будь-якого пристойного майбутнього заради того, щоб Європа могла знову спокійно жити своїм розміреним життям.

Українців Іспанії ця порада пана Ревійа обурила. Об’єднання асоціацій українців Іспанії КRАІ написали звернення до пана президента Кантабрії, у якому вказали, що реакція як Європи так і Іспанії у 2014 році на війну була недостатньою, що війна Росії проти України стосується також і Європи, що Україна фактично стала щитом Європи, що українці Іспанії так само відчувають на собі наслідки російсько-української війни, але окрім соціально-економічних наслідків українці також страждають за своїх родичів та друзів в Україні, і українці Іспанії хочуть нагадати, що наслідки війні можна змінити тільки у тому випадку, коли всі країни об’єднають зусилля, щоб дати потужну відповідь агресії Росії.

Також було згадано, що критика дона Мігеля Анхеля Ревійї, спрямована до керівництва України, є неприйнятною, політично невірною та шкідливою не тільки для української спільноти в Іспанії а також і для всього іспанського суспільства, частиною якого вони є.

Українці Іспанії нагадали президентові Кантабрії, що справжнім ворогом як України так і міжнародної спільноти є російська федерація, і саме до неї треба звертатись з подібною нищівною критикою для того, щоб покласти край тим терористичним вчинкам, які не мали би бути можливими у XXI столітті у центрі Європи.

Тема війни постійно присутня у розмовах українців з іспанцями. Хочу відзначити, що коли я особисто розмовляю з іспанцями, більшість з них однозначно підтримують Україну у війні з Росією. Правда, багато іспанців все ж покладають майже всю вину на путіна, а росіян вважають невинуватими.

Але є серед моїх знайомих один іспанець, член партії Podemos, який вороже ставиться до України, який слідом за російською пропагандою вважає українців нацистами і злочинцями. Але таких, як він, на щастя, є небагато. Є також у моєму оточенні іспанці, які вважають, що якщо припинити постачати Україні зброю, то війна тоді швидше закінчиться. ( Ну майже як різновид варіанту, що просто треба припинити стріляти).

Недавно мене порадувала одна новина. Є у мене одна знайома росіянка з брянська, яка винаймає кімнату у квартирі українців. Коли я іноді приходила до тієї хати у гості, то не знала, куди подітись від її голосних коментарів про наші Майдани, про америкосів, які накручували українців проти росії. Спілкування з нею я припинила вже багато років тому.

Позавчора я дізналась, що іспанська родина нещодавно її звільнила. Більше вона у них не працює. І хоч іспанці не сказали, чому її звільнено, росіянка здогадалася про причину. Нашій спільній знайомій вона сказала: «Мене звільнили через мій язик.»

Виявляється, відколи почався другий етап російсько-української війни, ця росіянка весь час дзижчала, як той надоїдливий комар, іспанцям у вуха про поганих українців, про хороших росіян, які змушені були захищатись від НАТО і тому бомбардують мирних жителів України.

Толерантні іспанці не сварили, не переконували, не критикували. Просто звільнили. З 2014 року це є другий випадок, про який мені відомо. Перший випадок був тоді, коли одна росіянка виправдовувала анексію Криму росією. Іспанській родині також не сподобалась позиція цієї росіянки.

Ці два випадки мене дуже радують. Звичайно, вони, напевно, не масові, але дуже красномовні. Так само є красномовними випадки, коли іспанці пропонують роботу саме українським біженцям. Це я також дуже ціную і дякую за це. Такі вчинки іспанців дають надію, що іспанці не втомляться і не будуть наполягати на мирі з росією будь-якою ціною.

Закінчити хочу двома лозунгами: СЛАВА УКРАЇНІ! VIVA ESPAÑA! ХАЙ ЖИВЕ ІСПАНІЯ!

Нет комментариев