Війна ще йде на повний хід, а кулуарно вже хтось сподівається на гешефт


350 млрд євро буде потрібно для відновлення України, заявив віце-канцлер ФРН Роберт Хабек.
За його словами, потрібний спеціальний фонд, щоб зібрати таку суму. Німецькі фірми можуть уже зараз інвестувати до України, додав він.

Для відновлення України, мабуть, потрібно близько 350 млрд євро, заявив віце-канцлер ФРН Роберт Хабек (Robert Habeck), який одночасно обіймає в уряді країни посаду міністра економіки. «Це гігантська сума», — визнав Хабек на полях конференції міністрів економіки країн «великої сімки» у Бранденбурзі у четвер, 15 вересня.

Віце-канцлер пояснив, що цю суму йому назвала міністр економіки України Юлія Свириденко, яка бере участь у конференції G7 як гостя. На думку Роберта Хабека, щоби зібрати таку суму, необхідно створити фонд для посилення ефективності приватних інвестицій.
Хабек зазначив, що німецькі фірми можуть уже зараз інвестувати в Україну – на випадок втрат чи руйнування інфраструктурних об'єктів діють відповідні гарантії.

Зі свого боку, Юлія Свириденко повідомила, що Україна за останні півроку вже отримала від світової спільноти допомогу у розмірі 19 млрд євро для збереження ліквідності.

Юлія Свириденко, мабуть, щось переплутала в цифрах. Перед 350 має стояти як мінімум одиниця, а краще 2.
2,350 трлн євро – і це за самим мінімумом.
Сім'ям жертв терактів на літаках винні виплачують близько 10 млн. доларів за кожну жертву.
Помножте кількість жертв терактів РФ на території України на 10 млн доларів і ви зрозумієте мою думку.
Так і передайте Юлії Свириденко.

Я вважаю, що про такі речі, як компенсацію та репарацію має говорити після ретельних оцінок усіх втрат президент країни, а не всякі Свіриденки, чи не так Михаил Подоляк?

Чи це пробна куля після якихось кулуарних переговорів із Кремлем?
Типу, заберете заморожений ФНБ, отримаєте «відкати» і ми квиті?
Не жартуйте так, хлопці, це погано скінчиться для вас насамперед.
Ми вміємо добре рахувати, так і запам'ятайте.

ВВП України за 2013 рік — $183,3 млрд. Очікується, що у 2022 році ВВП просяде на 35-40%.
▪️ Підрахуйте недоотриманий ВВП з моменту анексії Криму та початку війни на Донбасі та отримайте першу компоненту репарацій.
▪️ Друга компонента – загиблі та понівечені люди (див. вище).
▪️ Третій компонент – зруйнована інфраструктура та власність громадян.
▪️ І, нарешті, якщо згадати злощасний Будапештський меморандум, то, в результаті його реалізації, Україна зняла з бойового чергування понад сто носіїв «Сатана», націлених на США, на кожному з яких було по 10 боєголовок, що самонаводяться, і помилкові цілі для подолання ПРО. Більше 1000 боєголовок здатні були стерти з землі всю військову і цивільну інфраструктуру США.
ВВП США – $20 трлн. Невже Україна не варта компенсації в 10% від цієї суми — $2 трлн за те, що всі підписанти Будапештського меморандуму нічого не зробили для захисту України?

Хоча до кого я звертаюся?
Голос волаючого в пустелі.
Кинули з Будапештським меморандумом, кинуть і зараз.


Нет комментариев