Мирні переговори з рф: у Києві відкидають можливість "Мінську-3"


Останнім часом із новою силою зазвучали заяви про необхідність переговорів між Україною та росією.

Так, напиклад, очільник російського МЗС сергій лавров заявив про те, що росія буцімто не відмовляється від переговорів з Україною, але затягувати з ними не варто. У свою чергу Ердоган завів стару платівку про можливість «мирних» перемовин, а фактично капітуляцію України.

На мій погляд, поява в інформаційному просторі теми щодо можливих переговорів – це елемент інформаційних операцій російських спецслужб.

І в український, і в російський сегмент було вкинуто інформацію, що нещодавній приїзд до Києва держсекретаря США Ентоні Блінкена свідчить про тиск з боку Білого дому на керівництво України в моменті можливості сепаратних мирних домовленостей. В обмін на деякі преференції.

Невипадково тема переговорів виникла на тлі енергетичного та зернового шантажу з боку рф. Це все – елементи економічного тиску країни-агресора на європейців.

Показово, що поява теми можливих переговорів актуалізувалася на тлі успішного контрнаступу ЗСУ.

Військові поразки – основний демотивуючий чинник усередині самої росії. І у Кремлі цього не можуть не усвідомлювати. Не випадкова поява близьких Москві персонажів типу Берлусконі, Меркель, низки діючих європейських політиків, з пропозиціями про той чи інший варіант миру.

З тієї ж опери – чергові заяви того ж турецького президента Ердогана, який знову намагається виряджатися в одяг миротворця (але виключно з метою преференцій для Туреччини – і економічних, і військових – те саме вирішення карабахського питання щодо турецько-азербайджанського сценарію).

Можливість мирних переговорів відкинута насамперед українською стороною. Міністр оборони Олексій Резніков під час форуму Yalta European Strategy невипадково згадав про те, що зараз Україну схиляють піти на угоду з Росією.

«Ми навчилися багато чому, і в тому числі навчилися не довіряти будь-яким розмовам про мир, які нам пропонують партнери», — заявив міністр. Утім не уточнюючи, про кого саме з партнерів йдеться.

Водночас він чітко окреслив позицію України щодо передумов початку можливих переговорів з РФ. Йдеться про повну деокупацію Донбасу та Криму.

На тлі успішного контрнаступу ЗСУ «продати» внутрішньому споживачеві спробу будь-яких домовленостей із країною-окупантом буде дуже проблематично. Це не можуть не розуміти у Києві.

Тому й пролунали жорсткі та чіткі оцінки з боку української сторони щодо неможливості на даний момент проведення мирних переговорів.
  • 0

Нет комментариев