Часткова мобілізація в рф не змінить хід війни: ЗСУ мають технологічну і логістичну перевагу


Путінський указ про оголошення часткової мобілізації до лав збройних сил російської федерації підтвердив наявні в її армії проблеми з особовим складом. Водночас нові мобілізовані росіяни лише збільшать і без того вже чималий список втрат своїх солдатів в Україні.

За інформацією Генштабу ЗСУ, загальні бойові втрати противника з 24.02 по 24.09 орієнтовно склали особового складу ‒ близько 56300 осіб.

Фактично, Путін розписався у власному безсиллі. Справа в тім, що цей указ був цілком прогнозований на тлі успішного контрнаступу ЗСУ і військових поразок окупаційної армії. Це — визнання російською владою власного безсилля.

Це свідчить про те, що військові втрати російської федерації сягнули катастрофічних масштабів, а оперативно-тактичних резервів немає, і вони вимушені залучати так звані ПВК з-поміж осіб, які б мали відбувати термін покарання у місцях позбавлення волі.

З іншого боку оголошення часткової мобілізації є цілком логічним кроком з боку російського диктатора — фактичне визнання того, що цілі його «спеціальної військової операції» зазнали нищівної воєнної та політичної поразки.

Крім того, зверну увагу на цікавий факт у змінах законотворцями рф в частині посилення покарання за дезертирство.

Положення про так званих «500» — осіб, які самовільно залишили військові розташування і таке інше. Цим росія на законодавчому рівні визнала факти масового дезертирства її солдат з поля бою. А це є результатом занепаду морального духу російських військових.

Зазначу, що до цього моменту влада рф вирішувала кадрові військові питання в армії за рахунок переважно представників нацменшин Сибіру, Далекого Сходу та Кавказу та приватних військових компаній.

Примітно, що за даними експертів Інституту вивчення війни (ISW), різні процеси мобілізації в різних регіонах можуть загострити соціальну напругу в Росії, яка вже зросла через сприйняття нерівності при створенні добровольчих батальйонів.

Зокрема, лідер Чечні Рамзан Кадиров заявив, що Чеченська Республіка не буде проводити мобілізацію, оскільки республіка вже перевиконала «план» призову на 254 відсотки.

Що стосується збільшення кількості особового складу окупаційних військ, то треба наголосити, що ця війна — це війна технологій. Мовиться про те, що в України є засоби ураження, які за тактико-технічними характеристиками в рази перевищують ті, які є на озброєнні рф. Відповідно, яка б кількість особового складу не була б залучена країною-окупантом для військових дій в Україні, на відстані формування тактичних резервів місця їх розташування будуть знищені українськими засобами вогневого ураження.
Тобто, ми будемо виносити їх разом з казармами на відстані у десятки кілометрів.

Варто зауважити, що при цьому путінський указ дає нам ще один додатковий і вагомий привід апелювати до країн Заходу щодо пришвидшення військово-технічного переозброєння ЗСУ.

Нагадаю, диктатор росії володимир путін 21 вересня виступив із заявою щодо оголошення часткової мобілізації. Призиватимуть лише тих, хто перебуває в запасі та насамперед тих, хто проходив службу в лавах збройних сил. Призовники проходитимуть обов'язкову підготовку.

Примітно, що відразу після виступу володимира путіна на сайті кремля з'явився указ «Про оголошення часткової мобілізації в російській федерації.

Своєю чергою Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що жодні заяви військово-політичного керівництва країни-агресора не вплинуть на нашу готовність боротися за свою свободу. Ми знищимо всіх, хто зі зброєю прийде на нашу землю – чи добровільно, чи за мобілізацією.
  • 0

Нет комментариев