Цей день...




Не дуже люблю усілякі «свята». Оті «професссійні дні», «памятні дати», «красниє дні калєндаря» … Не люблю, не до душі. Немає внутрішнього відгуку щодо правильності та правдивості отих ритуалів. Вони штучні, прісні, фальшиві, не зачіпають жодної струни живої людської суті. Принаймні, тут я пишу за себе.

Але ))) існують певні визначні дні. В такі дні (навіть ДНІ) все у середині наповнюється щирим вогнем душі та полум’ям відчуттів. Бувають в нашому житті дати, які не можуть не привертати уваги та не проситись відзначити їх. Відзначити, не обов’язково гомінкими гуляннями та пишними застіллями. Але відчувати, пропускаючи крізь себе кожну мить чарівного стану. Стану спорідненості із чимось насправді величним та своїм, аж до мурашок та тремтіння.

Покрова … день особливий. Майже непримітний на фоні Великодня та Нового року. Немає в цей день палючої енергії Сонця, як у купальські свята. Немає таїнств та магії Різдва. Сірий, холодний, часто із вітром, дощем та першими сніжинками. Такий собі, майже звичайнісінький буденний день без природніх акцентів та вселенських астрономічних натяків на щось особливе.

Це день, коли нестримна жага людського серця бути собою, роблять майже неможливе. Ми запалюємо цей день своєю людською сутністю. Запалюємо навколо себе нову реальність, реальність Свободи Волі. Свободи бути собою. Свободи до боротьби за себе, своє.

Щиро на натхненно. У кожному поведінковому прикладі, у кожному прояві своєї людськості, у кожному подиху та в кожному погляді у цей день буквально відчувається «І Слава, і Воля». Ми робимо цей день Своїм Святом. По-чесному, від душі, від свого людського єства.

Цей день для людей, які сяють своєю честю та чесністю. Природньою та простою. Тих людей, які не потребують пишних чествовань та публічного визнання. Людей … які не можуть жити інакше. Не можуть відокремити себе від свого рідного сакрального возз’єднання із Батьківщиною, Своєю Землею.

День захисників та захисниць Своєї Землі, не за призовом «держави чиновників», а за покликом свого українського серця. День справжніх, відповідальних, мужніх та чесних людей. День, який «держава чиновників» не можна спотворити та узурпувати.

День справжньої магії автентичного Українства. День вільних та нескорених.

Нет комментариев