Є ще одна хороша новина по Херсону




Джерела підтверджують, що з полону вдалося звільнити громадянина США Суеді Мурекезі. Це цивільний американець, який багато років жив у Херсоні. Займався там криптобізнесом.

У липні стало відомо, що росіяни затримали Мурекезі у Херсоні. Дикі люди, очевидно, подумали: якщо в українському місті бачиш афро-американця, то це точно той самий «солдат НАТО».

Далі була стандартна історія: американця кинули до в’язниці в Донецьку за нібито участь у проукраїнських мітингах, у так званій «ДНР» йому загрожувала смертна кара. До речі, в Донецьку він сидів у камері з двома іншими американцями – Енді Гюїном та Алексом Друке. Нагадаю, вони у вересні увійшли до числа полонених, яких обміняли на медведчука.

Суеді Мурекезі тоді у цей список на обмін не був включений. Зв’язку з ним не було кілька місяців. Держдеп США витримував мовчанку «з міркувань конфіденційності».

Весь цей час йшла робота зі звільнення американця. Є інформація, що з українського боку у переговорах брали активну участь нардепи Олександр Трухін та Олександр Ковальов. Не можу підтвердити, наскільки офіційною була їхня участь. Але, судячи з повідомлень, які з’являються останнім часом, вони залучаються до цілої низки операцій із обміну.

Наприкінці вересня звільнені американці Енді Гюїн та Алекс Друке в інтерв’ю The Washington Post розповіли про усі подробиці перебування у російському полоні. Думаю, скоро ще більше розкаже і сам Мурекезі.

Нет комментариев