Америка сумнівається чи вірить у перемогу України?




Після виборів до Конгресу в США виникають дискусії щодо перспектив та обсягів економічної, військово-технічної та політичної допомоги Україні у війні з Росією.

Потрібно прямо сказати, що якщо США, переслідуючи свої геополітичні цілі, вже влізли «по вуха» в цю російсько-українську війну, то вийти з неї до закінчення війни буде дуже важко.

У разі різкого виходу Америки з війни різні, але тяжкі геополітичні наслідки будуть для всієї Європи, США та Росії. Виграє лише Китай, бо він відкрито зробив ставку на агресивну Росію та не програв. Китай найбільше виграє від поразки США в Україні.

Так що той у Вашингтоні, хто хоче легко «відповзти» ​​з України як з Афганістану, має подумати про важкі історичні та геополітичні наслідки для міжнародної ролі лідерства США у світі в 21 столітті.

І коли якась могутня група американських політиків вимагатиме критичного скорочення допомоги Україні під час війни, то інша могутня політична група відразу нагадає про зобов'язання ленд-лізу Україні та сумну історію 20-річних американських відступів та поразок в Іраку, Сирії, Ірані, Північній. Кореї, Туреччини, Афганістані та, ймовірно, в Україні.

Інша річ, що американські політики у Вашингтоні можуть бути справедливо незадоволені прикладами фаворитизму, некомпетентності, корупції політико-економічного керівництва України, але у них не може бути претензій до мужньої української армії, яка самовіддано бореться проти російського агресора чи терпіння українського народу, який у центрі Європи, в 21 столітті зазнає таких жахливих поневірянь і труднощів.

Нет комментариев