Позбавлення TV "Дождь" ліцензії: головне, що треба зрозуміти




Перечитав купу блогів і новин щодо позбавлення TV «Дождь» ліцензії на мовлення — зрозумів головне: ліцензія робила «Дождь» латиським ЗМІ — таким же, як інші.

Тобто, він так само підпадав під дію всіх законів Латвії. Зокрема й мовних.
Але де ви бачили, щоб «зіркові російські медійники» десь дотримувались місцевих законів?

Це для них принизливо і геть необов'язково. Плювати вони хотіли на вимоги будь-якого законодавства. Чого це держава з населенням в три райони Москви буде їм ставити якісь умови роботи?! (Представники «Дождя» і засідання з приводу скасування ліцензії вимагати вести язиком). За недотримання законів Латвія до них і застосувала передбачені законом санкції. І так терпіла довго — цілих 4,5 місяці.

Підтримка російської агресії, дотримання законів РФ та розміщення мапи з російським Кримом, надання допомоги армії окупанта — це бридко, але за це було виписано законний штраф. Ліцензію відібрали за недотримання законів, а не за аморальність.

Однак дивує кількість тих, хто підтримує «Дождь» і співчуває поплічникам вбивць. Ну, в Росії ясно — той же Биков, решта, для них всі дії і заяви «Дождя» прийнятні і зрозумілі. Але «Дождю» заходились висловлювати підтримку українські публічні особи!

Все-таки комплекс провінційності дуже важко витиснути з себе. От латиші, литовці, естонці змогли плюнути на «авторитети з Москви» і послати тих місіонерів лісом. А наших досі тлумить той комплекс «молодших», звичка до вторинності, необхідність неодмінно орієнтуватись на «як там в Москві» і повторювати за ними. Так досі і відчувають себе аборигенами, ощасливленими «величним білим сагибом» божественними істинами буття.

Нет комментариев