Що потрібно ЗСУ, щоб виграти війну?


За дев’ять місяців війни, спровокованої російським вторгненням в Україну 24 лютого, українські війська завдали Москві серії великих поразок. Проте Україні не вистачає військової техніки для досягнення успіху.

Україна має війська та волю, щоб витіснити російські сили зі своєї території та перемогти, каже Френк Ледвідж, колишній британський військовий офіцер, який служив на Балканах, в Афганістані та Іраку.
Яка зброя, на його думку, знадобиться Україні, щоб перемогти росіян і швидко закінчити війну?

1. Танки та важка броньована техніка.

Левідж переконаний, що озброєння України додатковими танками та бронетехнікою допомогло б військам країни перемогти Росію на її території.

Бронемашини і танки «повинні йти разом» у спільній операції, пояснив Левідж, «інакше ви потрапите в ті самі проблеми, що росіяни зі своїми танками». Російські танки на початку війни діяли самостійно під Києвом, що робило їх надзвичайно вразливими для обстрілів української піхоти.
Ця стратегія призвела до великої кількості втрат російських військ на початку війни, а також до знищення значної частини танків, які Москва розгорнула в Україні.

У вересні український генерал Валерій Залужний заявив, що потрібні від 10 до 20 бригад, кожна з яких складається з близько 5 тисяч солдатів і яким, за словами військового експерта, знадобиться в середньому 100 танків.

«Тож ви шукаєте приблизно 1000 танків, можливо, менше, плюс транспортні засоби для розміщення солдатів, бронемашини», – сказав Ледвідж.

Додаткові танки, які допоможуть Україні відвоювати окуповані частини її території, мають надійти зі США, вважає Левідж.

У США є в резерві тисячі танків, які добре обслуговуються і готові до експлуатації, тоді як «шафа Європи зараз порожня». Ці американські танки на зберіганні є «переможцями війни», додав він.

Військовий експерт сказав, що понад 3000 танків M1 Abrams, які США мають у резерві, «на покоління випереджають» більшу частину техніки, яку має Росія, і «знищили б будь-яку російську одиницю так само, як вони це робили з іракськими в минулому».

2. Ще одна бронемашина, яка допомогла б Україні перемогти Росію, — бойова машина «Бредлі», призначена для перевезення піхоти під час прикриття вогню по військах і бронетехніці противника. Ці транспортні засоби, яких США мають «тисячі» в резерві, «набагато кращі за все, що є у росіян».

«Це обладнання, якщо воно буде доставлено в Україну, буде доставлено далеко в наступному році — потрібно пройти багато проблем з точки зору навчання, технічного обслуговування, логістики та ремонту — і знадобиться багато часу, щоб розібратися, і це буде довга війна. Вона буде набагато короткою, якщо в українців буде техніка, щоб виграти, а не боротися довго».

3. Ракети великої дальності.
Інша зброя, про яку просять українці, — це ракетні системи великої дальності, такі як армійські тактичні ракети або ATACMS. «Це дозволить українцям вдарити по Криму і фактично вивести російський флот — значну частину його сил — з Криму, оскільки вони весь час будуть під ударом або, принаймні, під загрозою нападу весь час», — сказав Левідж.

4. Повітряна сила: реактивні літаки.
Велика частина військової допомоги, отриманої Києвом за останні дев’ять місяців, була зосереджена на сухопутних силах і протиповітряній обороні, але для перемоги над росіянами країні знадобиться більша підтримка ВПС України.

«Неминуче доведеться переозброїти українські військово-повітряні сили. Їх доведеться переозброїти західними літаками», — сказав Левідж, додавши, що у Києва буде фактично два вибори: американський винищувач F-16 або шведський Saab Gripen.
Ці бойові літаки можуть вплинути на кінець війни чи продовження конфлікту.

«По-перше, це переозброїти українські сили, щоб виграти війну, для чого їм потрібні ці три основні можливості: бронетехніка, ракети великої дальності та повітряна сила.
По-друге, якщо ми хочемо, щоб Україна була в безпеці в майбутньому, тоді нам потрібно озброїти та оснастити її, як силу НАТО, щоб вони були оперативно сумісні, і не мали таких жахливих проблем з логістикою та поповненням коли наступного разу це станеться.
Це не означає, що буде ще одна військова атака Росії, оскільки ці заходи з більшою ймовірністю зупинять другу спробу вторгнення з боку Росії
».

Отже:
— танки;
— бронемашини;
— ракети великої дальності;
— реактивні літаки.
Ось і список для Св. Миколая.

13.12.2022. Ракетам великої дальності в Україні бути!
Великобританія вивчить можливість постачання Україні ракетних систем озброєнь великої дальності, якщо Росія продовжить обстріл цивільної інфраструктури, заявив міністр оборони Сполученого Королівства Бен Уоллес.

«Я постійно переглядаю системи озброєнь, які ми могли б надати. Ми також маємо у запасі більш далекобійні системи. І якщо росіяни продовжать обстрілювати цивільні об'єкти в Україні та порушувати Женевські конвенції, то я буду відкритим для того, щоб розглянути наші подальші кроки», — сказав міністр, виступаючи в британському парламенті.

Про можливість постачання ЗСУ далекобійних ракетних систем для знищення установок, які запускають російські безпілотники та ракети, запитав, виступаючи в парламенті, великий друг України екс-прем'єр-міністр Борис Джонсон.

Україна готує четвертий контрнаступ, щоб відрізати Крим.

Як пише Forbes, незважаючи на зиму, від якої чекали «заморозки» війни, що триває десятий місяць, ЗСУ перекинули механізовані бригади під Гуляйполе і зайняли позиції за 100 км від Мелітополя.

Це може бути ознакою того, що четвертий контрнаступ України стає неминучим, а його метою буде звільнення більшої частини півдня та просування до перешийка, який поєднує материк із Кримом.

Вигнавши російську армію з-під Києва, звільнивши Харківську область і повернувши Херсон, ЗСУ готується розпочати четвертий контрнаступ, щоб перерізати шляхи постачання Криму та знищити російський фронт уздовж Азовського моря.


Нет комментариев