Обмін фігурами




Публічний обмін торговця зброєю Віктора Бута на американську баскетболістку Грайнер має багато вимірів. Важко уявити, що Байден не розумів, що його шалені політичні противники, трампівці критикуватимуть його за цей «нерівноцінний обмін». Трампу дуже важлива критика, нібито змови Байдена та Путіна, щоб перед початком президентських виборів виглядати антиросійським політиком, а не «другом ФСБ», російської мафії. Невипадково критика Трампа «нерівноцінного обміну» маловідомої спортсменки, афроамериканки Грайнер на жахливого, відомого продавця російської зброї Віктора Бута, про який Голлівуд навіть знімає фільми, збіглася з радістю Кремля вдалістю обміну. Тут стратегії Трампа та Путіна зійшлися.

Рекламуючи звільнення «торговця смертю» Бута та кинувши «своїх» у Луганську, Донецьку, Запоріжжі та Херсоні, Путін намагається довести росіянам, що він «своїх» не кидає.

Для Кремля также очень важна своевременность освобождения Бута из американской тюрьмы. Российской пропаганде, на фоне плохих новостей с фронта, потери Херсона и бомбардировки ВСУ аэродромов в глубине России очень важен любой «успех» Путина, доказывающий, что он еще может чего-то добиться, а не только проиграть войну и Россию.

Тепер цікаво спостерігатиме, як розвиватимуться треки біографії чекіста Бута та американки.
Що стосується молодої афроамериканки Грайнер, то вона стане в нагоді політтехнологам Демократичної партії у боротьбі за голоси негрів та латинос на майбутніх президентських виборах.

А Віктор Бут потрапить до рук досвідчених пропагандистів війни – Кисильова, Симонян та Соловйова, які вичавлять із нього захоплення до Путіна та ненависть до Америки. Потім Кремль спробує використати Бута в політиці, що не сподобається висхідній зірці путінського оточення рецидивісту Пригожину, який почне нашіптувати Путіну, що Бут може бути подвійним агентом, інакше американці б його ніколи не випустили б з в'язниці. Потім Кремль демонстративно поверне Бута туди, де він був – торгівля зброєю.

Але часи змінюються і Бут із подивом дізнається, що він не продаватиме російську зброю, а навпаки — купуватиме зброю у нелегальних торговців із країн-ізгоїв для продовження російсько-української війни. І тут Бут знову повернеться до зони американської уваги, і все почнеться спочатку.

Нет комментариев