Гра в покер


Підсумки минулого року: за один грудень місяць війни в Україні Росія втратила солдатів та офіцерів понад 17 тисяч – більше, ніж СРСР за всю десятирічну війну в Афганістані – 15 тисяч.
З такими темпами російські жінки замучаються народжувати, і заморожена сперма чмобиков не допоможе.
Україна – не Афганістан; Росія – не СРСР.

Що дивуватися, що «раптом» якісь «солдатські вдови Росії» вимагають від Путіна оголосити загальну мобілізацію?
Путін ще до вторгнення до Криму казав, що попереду вони виставлять жінок та дітей і через такий живий щит вони стрілятимуть.
Стару мавпу у цирку новим трюкам навчити неможливо.

The Wall Street Journal: "За час війни українським військовим вдалося створити автоматизовану систему командування та управління військами, подібну до американської.
Однак Україні вона обійшлася набагато дешевше, ніж Пентагону, який витратив на це десятиліття і мільярди доларів.
Українська система Delta, що складається з безпілотників, бійців та зброї, пов'язаних через супутниковий зв'язок та спеціальне програмне забезпечення, дає солдатам розвідку, координацію та точність, що дозволяє маневрувати навколо великих, але незграбних та застарілих військ Росії
".

Про користь ідіотів
Пазавчора з ранку вічний космонавт Рогозін послав уламок, який з нього витягли, до Франції до адміністрації Макрона з усілякими погрозами.
У відповідь ближче до вечора Франція обіцяла надати Україні легкі танки AMX-10RC та бронетранспортери «Бастіон».
Як кажуть в адміністрації французького президента, це перший випадок, коли українські військові матимуть західні танки.

Україна неодноразово просила західних партнерів надати їй танки та іншу бронетехніку, що необхідно для проведення наступальних операцій. До останнього часу союзники відмовлялися виконати це прохання Києва — деякі експерти писали, що це пов'язано з побоюваннями ескалації конфлікту, інші зазначали, що подібна техніка потребує досить складної технічної підтримки та обслуговування.

Що відомо про бронетехніку, яку надає Україні Франція?
AMX-10RC — високомобільний колісний бронеавтомобіль, що вміщує чотирьох людей.
Перші екземпляри машини стали на озброєння французької армії 1980-го року. У 2010 році 256 AMX-10 RC були модернізовані та оснащені комп'ютерною системою зв'язку та моніторингу поля бою, а також укріпленою бронею.
Автомобіль призначений для розвідки та вогневої підтримки. На пересіченій місцевості завдяки можливості регулювати тиск у шинах він показує приблизно таку ж прохідність, як у гусеничних машин.
AMX-10RC класифікується також як протитанковий засіб.

Крім того, Франція обіцяє ЗСУ бронетранспортери «Бастіон». Це броньований повнопривідний армійський автомобіль-всешляховик виробництва компанії Acmat.
«Бастіон» створювався насамперед для французького спецназу, що діє в Африці.
Базова версія бронетранспортера розрахована на п'ятьох бійців спецназу, модифікація зі збільшеною місткістю – на 8 осіб.

Вчора стало відомо, що Німеччина поставить Києву БМП Marder, а також батарею ЗРК Patriot, йдеться у спільній заяві ФРН та США після телефонної розмови між канцлером Олафом Шольцем та президентом Джо Байденом. Вони вітають "додаткову допомогу союзників у вигляді систем ППО та бойових машин".
Тим часом, Британія оголосила, що постачатиме ЗСУ ракети великої дальності.
А все почалося з уламка з Рогозіна.

Слід пам'ятати, що і США, і ФРН, і Франція, і Великобританія — країни-експортери зброї, які контролюють левову частку світового ринку.
Коли йде така гра на підвищення ставок, за якою ретельно стежать світові імпортери, вони не можуть собі дозволити пасувати та виходити з гри.
Це спричинить втрату частки ринку, а це означає, що в процес постачання необхідного ЗСУ озброєння включаються безпосередньо виробники зброї, які лобіюють свої інтереси у відповідних урядах.
Тепер постачання ЗСУ – це не тільки добра воля та/або забаганки політиків, а й нацональний інтерес ВПК країн експортерів зброї.
За столом покеру цього разу сидять джентельмени, отже, поставки ЗСУ будуть наростати і, в результаті, Україна отримає все, що необхідно для перемоги.

"Ти вбивав і продовжуєш вбивати наших людей, а тепер ти приходиш і кажеш «я хочу припинення вогню».
Але ти просиш без поваги.
Ти навіть не сказав Слава Україні.
"
© Марія Пузо. «Хрещений батько»

Яке «перемир'я» може бути з холоднокровним убивцею, який забрався до вас у будинок і вже вбив частину родини?


Нет комментариев