Щодо інтерв'ю Патрушева: оцінюючи перспективи знешкодження РФ варто мати на увазі, до якої міри там все погано




Щодо інтерв'ю секретаря Ради безпеки РФ Патрушева (особи з першої п'ятірки обвинувачуваних в нападі на Україну на майбутньому трибуналі — якщо доживе) «Аргументам и фактам».

1. Знов розмови про те, як вони люблять Україну, українську мову, український народ, як вони багато роблять для України, як підтримують українську мову в Росії і в окупованому Криму… Очевидна всім брехня — але російська влада з якоїсь причини повернулась до голосних переконань передусім себе в «братніх почуттях».
При тому, що за 2022 рік публічні тези офіційних осіб і пропагандистів з «треба ліквідувати Зеленського і його режим — тоді все буде добре» змістились до «треба ліквідувати Зеленського, його режим і більшу частину українців, котрі ненавидять тепер росіян». Як це і «любов до українців» в них кубікується в головах одночасно — невідомо.

2. Просто цікавий момент: чим, якими наративами зараз живе кремлівська еліта. Вони вперто переконують всіх (і себе), що вони воюють не з Україною. Вони воюють з США і НАТО. Тому в Росії і суцільні поразки: бо ж НАТО — це величезні потужності, Альянсу не соромно і програти, не те що крихітній бідній Україні!

3. «А як же денацифікація?». Загалом тези звичні: всіх покарають, всіх виловлять… Але є новий цікавий нюанс: мовляв, «багатьох нацистів не вдасться покарати, бо США їх вивезуть до себе». Бо ЦРУ вже вивозило деяких діячів спецслужб Рейху вивозило до себе і вони продовжували займатись своєю роботою. А тепер готується вивезти цілий підрозділ з «українських нацистів», які після підготовки працюватимуть в інших країнах, просуваючи американські цінності.

І це маячня не якогось приватного маразматика — це уявлення про події і про світову політику одного з найбільш високопоставлених чиновників Росії. Оцінюючи перспективи знешкодження РФ, варто мати на увазі, до якої міри там все погано.

Нет комментариев