Незаконне поводження зі зброєю: проти Арестовича можуть відкрити справу через заволодіння гранатометом


Язик мій – ворог мій? Звільнений з ОП Олексій Арестович може стати фігурантом кримінального провадження. Усе – через незаконне заволодіння вогнепальною зброєю на початку повномасштабного вторгнення: про цей факт сам ексрадник публічно розповідав пресі. 

Генпрокуратура України може відкрити стосовно Арестовича кримінальне провадження на підставі з відкритих джерел. Так, з інтерв’ю експосадовця, яке він дав Гордону ще перебуваючи на посаді радника Офісу Президента, стало відомо, що в період часу з 24 по 28 лютого 2022 року Олексій Арестович незаконно заволодів вогнепальною зброєю – гранатометом. 

Вказані події, якщо вірити Арестовичу, відбувались на тлі битви за Гостомель та активної діяльності російських ДРГ у центральних районах Києва, зокрема в урядовому кварталі. 

«Я взагалі не боявся. Це драматургійно, можливо, звучить, але у мене було одне бажання: я хотів застрелити російську одиницю бронетехніки, щоб не марно померти. Тому що той, хто застрілив, у Вальгаллу потрапляє. Я спер гранатомет. Там їх багато лежало. Заникав за гардиною і думаю: якщо прийде до офісу, то моя задача – один «Тигр», один БТР, одна БМД, але вже перед смертю», – цитують Арестовича ЗМІ (лексику сіпкера збережено). 

Конкретні обставини заволодіння зброєю наразі невідомі, як невідоме й нинішнє місце перебування викраденої Арестовичем зброї. 

На мій погляд, у діях Арестовича О.М. маються ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Беручи до уваги обставини неконтрольованого обігу зброї в Україні в період воєнного стану, вважав би необхідним проведення досудового розслідування даних обставин. 

Зауважу, санкція статті 263 ККУ стосовно носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років. 

Нагадаю, на той момент Олексій Арестович позиціонував себе «позаштатним» радником голови Офісу президента.
  • 0

Нет комментариев