Василь Малюк більше не ТВО. Це правильний крок




Василь Малюк більше не ТВО – він після випробувального терміну (і купи голосних обшуків і затримань за результатами розслідувань, передусім за підозрами в держзраді) повноцінно очолив СБУ.

Порівняно з тією СБУ, котру ми мали останні роки (чи взагалі будь-коли за 30 років), теперішня – це вже інакші підходи, інакша позиція. І інакші результати. Не дивно, що на представлення Малюка підлеглим Зеленський приїхав особисто: Малюк практично ідеально втілює новий імідж команди президента – команди воєнних часів.

Бойовий офіцер, конкретні результати роботи, ніяких скандалів з кадрами і закупками (тим більше, на тлі інших відомств), ефективне і швидке переведення Служби безпеки на воєнні рейки роботи (а це по факту геть інший формат, ніж в мирні часи), достатній професіоналізм і для законодавчих ініціатив (щоб синхронізувати правову базу роботи і формат роботи СБУ під час війни: в часи війни злочинці, що працюють на ворога, мають нести відповідальність за іншими принципами). Це вже дуже вигідний імідж представника влади, котрий явно позитивно впливає на імідж влади в цілому і добре нівелює вплив скандальних історій.

А якщо додати, що за час роботи Малюка ВО керівника СБУ рейтинг вітчизняних спецслужб з мінусових (і заслужених) значень практично моментально доріс до 63% українців, котрі довіряють СБУ, — то Малюк взагалі стає неймовірно корисним призначенням для ОП. Тобто, з точки зору політтехнологій призначення Малюка і демонстрація, що Зеленський в ньому зацікавлений, довіряє і розраховує на подальшу успішну роботу, — правильний крок.

Та й з точки зору власне нацбезпеки цей крок правильний. І в плані наявних ініціатив СБУ, і в плані озвучених намірів Малюка збудувати нову модель спецслужби.

І під час війни (та діяльності купи зрадників), і після війни (та діяльності купи агентів) Україні буде критично важлива ефективна робота нормальної спецслужби, а не філії ФСБ затягано-совкового формату. Малюк, схоже, готовий і зможе це забезпечити.

Нет комментариев