Україна стане членом ЄС і НАТО. Це неодмінно станеться




Перші в історії тристоронні переговори Україна-ЄС-НАТО високого рівня: домовилися створити тристоронній координаційний механізм для пришвидшення виробництва, закупівлі та доставки снарядів, деталей та зброї для України.

Зранку російські нелюди гатять по Херсону, є жертви. Зупинити цей терор можна лише силою. Силою зброї, силою міжнародної коаліції на підтримку України. Тому в мене була головна мета в штаб-квартирі НАТО сьогодні: маємо зробити все для ухвалення політичних рішень, щоб у наших захисників на передовій була вся зброя та боєприпаси, які їм необхідні, у найкоротші терміни.

Над цим працює вся команда Президента. Сам він постійно наголошує на всіх переговорах, що швидкість та стабільність постачання зброї до України має ключове значення. Тому я запропонував створити координаційний механізм Україна-ЄС-НАТО на рівні виробників, закупівельників та урядів. Цю ідею колеги підтримали і скоро відбудеться перша зустріч контактних осіб.

Я також закликав ЄС і НАТО якнайшвидше розпочати тренування українських пілотів у рамках наявних механізмів. Рішення про надання літаків рано чи пізно буде. Ми маємо пришвидшити момент, коли українські пілоти зможуть сісти за штурвал.

Мене тут запитували, чи достатньо Україна отримує. Я відповів відверто і чесно: коли ми переможемо, тоді я зможу сказати, що ми отримали все, що було потрібно для перемоги. І це неодмінно станеться.

Тристоронній формат Україна-ЄС-НАТО працюватиме на постійній основі. Звісно, до того моменту, коли Україна стане членом ЄС і НАТО. Це теж неодмінно станеться.

Нет комментариев