Наступний Рамштайн: коли буде і що обговорюватимуть


Наступне засідання у форматі «Рамштайн» може пройти у середині березня, ймовірно, воно проходитиме онлайн.

Часті в останній час зустрічі західних партнерів у форматі «Рамштайн» обумовлені низкою причин. Серед яких — зміна ставлення Заходу до так званих «червоних ліній», якими світ періодично лякає росія.

Захід побачив можливості ефективного застосування наданої ним зброї ЗСУ. Крім того, відбулася зміна самого характеру зброї, яка постачається.

Якщо раніше наші іноземні партнери прислуховувалися до так званих «червоних лінії», які намагається нав’язати росія, то зараз чітко дали зрозуміти російському диктатору володимиру путіну, що на ці політичні російські сентенції вже ніхто звертати увагу не буде.

За словами Президента України Володимира Зеленського, у Брюсселі 14 лютого під час зустрічі міністрів оборони західних країн у форматі «Рамштайн» було підтверджено постачання українськими партнерами більше ППО, більше танків, більше артилерії та снарядів, більше навчання наших військових.

Під час брифінгу Остін та Міллі заявили, що США не мають інформації, чи спробує рф у масштабній атаці застосувати свої повітряні сили і чи готує вона.

Крім того, на засіданні антиросійської коаліції у форматі «Рамштайн» очільник Пентагону Ллойд Остін запевнив, що союзники допоможуть Україні перейти у контрнаступ. Це відбудеться навесні цього року.

Варто зауважити, що за оцінками Кільського інституту світової економіки (IfW), Україна ще не отримала щонайменше чверті важкого озброєння, яке пообіцяв надати Захід. Згідно з дослідженням, Сполучені Штати пообіцяли надати підтримку Україні з січня 2022 року на суму 73 мільярди євро, а ЄС — 54,9 мільярда євро.

Нагадаю, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що зараз постійно ведеться робота зі створення авіакоаліції, а питання надання Києву літаків «буде вирішено позитивно».
  • 0

Нет комментариев