В очікуванні "Рамштайну": окупанти намагаються "грати на випередження", атакуючи по всій лінії фронту


Російські війська ведуть наступальні дії на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках, водночас на Запорізькому та Херсонському обороняються, на окремих ділянках намагаються створити умови для переходу в наступ.

На мою думку, наступ окупантів по всій лінії фронту пов’язаний, зокрема, з українською інформаційною повісткою щодо висвітлення результатів «Рамштайну».

У такому випадку варто поставити себе на місце росіян. Їм не треба мати найефективнішу та найсильнішу агентурну розвідку. Достатньо моніторити українські ЗМІ та обробляти інформацію щодо того, скільки нашим військовим потрібно часу для отримання, оволодіння і розгортання нової зброї.

Коли в українських ЗМІ лунають заяви щодо майбутнього контрнаступу ЗСУ протягом двох наступних місяців, то варто задати питання-  чи збираються окупанти давати ці два місяці, щоб потім їх вибили зі зайнятих раніше територій? Думаю, ні, адже єдиний варіант – це вдарити на випередження. Ми рік обговорюємо тактико-технічні характеристики зброї, можливості застосування, її кількість, слабкі та сильні сторони…

Тобто, фактично даємо ворогу повністю розгорнуту картину та одночасно цим допомагаємо йому на фронті. На сьогоднішній день Україні необхідно терміново відкоригувати інформаційну повістку, а особливо, щодо постачання новітньої зброї для військових та можливі напрямки контрнаступу, адже наразі ми самі даємо можливості МЗС Росії займатися питанням зриву оборонних замовлень для нашої країни.

Нагадаю, під час  останньої зустрічі міністрів оборони західних країн у форматі «Рамштайн» було підтверджено постачання українськими партнерами більше ППО, більше танків, більше артилерії та снарядів, більше навчання наших військових.

Наступне засідання у форматі «Рамштайн» може пройти у середині березня, ймовірно, воно проходитиме онлайн.

Часті в останній час зустрічі західних партнерів у форматі «Рамштайн» обумовлені низкою причин. Серед яких — зміна ставлення Заходу до так званих «червоних ліній», якими світ періодично лякає росія.
  • 0

Нет комментариев