Досить прикриватися чим завгодно, захищаючи своє бажання не вчити українську й не розмовляти нею


Та зае… набридли цим мовосрачем.

Війна закінчилася, ворогів стало замало, треба пошукати всередині?

Перші чмирять патріотів, політиків паралітиків, захисників/ць… — всіх без розбору за російську. Секта простих рішень ордена ім. Леніна.

Суспільство не має лізти в ліжко й в голову, комсомольці блін, запам'ятайте це.
В публічному просторі, в адмініструванні, освіті, культурі, сфері послуг й т.д. — українська. Це правильно, це суспільний консенсус, це закон. Далі еволюційний процес, його супроводження і захист.

Якою мовою звертається людина на вулиці, говорить вдома й т.д. — це не державна справа. Апофеоз побачив в коментарях у одного друга, мол «якщо захисники гинуть з російською мовою, то вони не з того боку гинуть, хай їдуть за рашу воювати» — серйозно.

Такий висір українською й є диверсію, в цьому випадку, конкретної корисної ідіотки.

Свідома позиція — це якщо сам перейшов на українську, або говорив нею з малечка, то підтримувати інших в цьому процесі. Давати приклад, а не соромити за невірні слова, палками заганяти в українську й тепер по-рагульськи відповідати ще вчорашньому знайомому чи знайомій, що не говори зі мною «мовою окупанта».
Другі. Тепер ваша черга. Що за блюзнірська маніпуляція, що якщо «перейти на мову, то що красти перестануть..», «йдіть краще з корупцією боріться й економіку покращуйте...»

Ви свою цю дихотомію засуньте собі…

Є значно більше проблем ніж дві, й ними всіма треба займатися. Й якщо ви вирішите питання корупції на митниці, то це не рішення демографічної проблеми, або якості «питної» води в українських містах й т.д. Зрештою, це не виграє війну. Повернення українській мові її провідного місця в Україні й забезпечення її розвитку — це також задача, прямо пов'язана й з національною безпекою, й економікою й далі по списку.

Тому досить прикриватися чим завгодно, щоб захищати своє бажання не вчити українську й не розмовляти нею. Це дешева маніпуляція або інакше виберіть, ви будете дихати чи їсти, бо горло то одне.

Певен, що більша частина українців перезаряджаючи зброю, лагодячи електрику, донейтячи, лікуючи, навчаючи… дивиться на вас лише з однією думкою: «чума на обидва ваших будинки». Бо занадто у вас дохрєна вільного часу виявляється, раз встигаєте срач розводити.

Нет комментариев