Фюрерські прийоми і гальмування бюджетних процесів: депутат розповів про конфлікт у Львівській облраді.


Скандал у Львівській облраді: на початку квітня фракція «ЄС» оголосила про виключення Олександра Ганущина й позбавлення його мандату. Депутата оголосили зрадником – за системну критику дій і методів однопартійців. Що призвело до внутрішнього конфлікту і хто насправді мав вирішальний вплив у раді?

У великому інтерв’ю виданню Zaxid.net львівський політик Олександр Ганущин розповів про діяльність «сірих кардиналів» облради, назвавши їхні методи роботи з депутатами «фюрерськими прийомами».

zaxid.net/zabagato_bulo_fyurerskih_priyomiv_n1561851 

За його словами, під впливом зазначених політиків, у раді де-факто утворилась неформальна коаліція провладної «Слуги народу» й опозиційної «ЄС», а всі процеси протягом 2,5 років негласно контролювалися депутатом від «ЄС»  Козловським.

«Забагато було на місцевому рівні фюрерських прийомів, дуже необґрунтованих по суті. Одна справа, коли ці прийоми починаються з голови обласної партійної організації [Олега Синютки], в нього хоч якісь права на це є – статут партії, статус, попереднє минуле. То Григорій Петрович [Козловський], який тут пробував керувати всіма направо і наліво, взагалі ні в які рамки не вміщався», – зазначив ексдепутат.

Наслідком роботи вказаної коаліції стало призначення депутатки «ЄС» Ірини Гримак – головою Львівської облради та паралельне з цим гальмування всіх політичних ініціатив і збільшення ролі ОДА в фінансово-господарських процесах (зокрема, бюджетних). 

«Задля того, щоб почуватися добре одному галицькому олігарху і другому голові партії – вони вирішили це зробити після виборів. Я вважаю, що це неправильно. Якщо півтора року перед тим рада тримала одну лінію, то навіщо одразу було йти на спільну лінію зі «слугами»?.. Що не було інших фракцій, з ким формувати більшість? Були», – коментує Ганущин.

Варто зауважити, що 6 квітня 2023 року депутати Львівської облради ухвалили рішення про достроковове припинення повноважень Гримак – її роботу більшість колег визнали незадовільною.

Аналітичний відділ ГІ «Права Справа»     
  • 0

Нет комментариев