Путін і Лукашенко живі, поки що




Білоруська опозиційна еміграція з радістю повідомляє приємну чутку, що після зустрічі в Москві Лукашенка терміново госпіталізовано у критичному стані. Не треба поспішати, але, відправляючи іранські дрони та російські ракети з білоруського боку, Лукашенко вже приречений на справедливу помсту чи вирок суду. Рано чи пізно це станеться (суд над Лукашенком) у Києві чи Гаазі.

Інша річ, що Путіну зараз не вигідна раптова смерть Лукашенка з багатьох причин.

По-перше, політики, які приїжджають до Москви, включаючи турецьких, китайських, центрально-азіатських, іранських лідерів, боятимуться смерті або втрати здоров'я після милої зустрічі з Путіним у Кремлі. По-друге, поки Путін не встановив ракети з тактичною ядерною зброєю в Білорусі проти Європи і не направив їх на Берлін, Варшаву, Київ, Прагу, Будапешт (наївний Орбан, він думає, що Путін його пошкодує) йому потрібен напівживий і не опір Лукашенку. По-третє, Путіну для прориву міжнародної блокади потрібен будь-який «друг», попутник, будь-який гість Кремля – «на вагу золота», бо не кожен політик іншої країни зважиться на відкриту співпрацю з агресивною Росією, яку засуджує вся світова спільнота. По-четверте, у загибелі друзів чи гостей Путіна у Кремлі більше зацікавлені вороги Путіна, ніж він сам, бо видавлювання Путіна з вершини влади є головною метою його внутрішніх та зовнішніх ворогів.

Зрештою, хоча Путін дуже жорстока і цинічна людина, він дуже боїться замахів. І смерть Лукашенка може спричинити нездорові асоціації щодо його постаті.

Нет комментариев