Фінансові потоки братви, або як фінансується у ресурсній федерації тероризм


Державні структури не могли виплачувати гроші ПВК «Вагнер» безпосередньо, тому можливо, що схему санкціонували на умовах конспірації, вважають опитані «Бі-бі-сі» юристи.

Міністерство нападу могло укладати контракти з некомерційними посередниками. Вони могли отримувати гранти, але жодних послуг не надають або надають досить абстрактні послуги, наприклад, організація питань безпеки у так званих ЛНР та ДНР.

Потім гроші переводили в готівку і цими коштами оплачували роботу ПВК. Цим може пояснюватись «Газель» з готівкою на суму близько 4 млрд рублів біля офісу Пригожина.

Сам він також підтверджував: «У мене виявлено „Газель“ та два автобусики, в яких лежали гроші, покладені на видачу заробітної плати, так званої компенсації „вантаж 200“ та інші питання».

Він заявив, що ПВК «Вагнер» «живе так уже десять років, використовуючи виключно готівку, що й написано в контракті».

Міністерство нападу Росії розірвало контракт із компанією «Конкорд», що належить голові ПВК «Вагнер» Євгену Пригожину.
Холдинг забезпечував постачання харчування до регулярної армії.
30 червня співробітників кейтерингової компанії звільнили без вихідної допомоги.
Спочатку структури компанії, які займалися продовольчим постачанням військових, планували передати новому власнику, проте через розірвання контракту з Міннападу було ухвалено рішення про розпуск персоналу.

Тим часом із офісної будівлі у Невському районі Санкт-Петербурга демонтували вивіску «ЧВК Вагнер Центр W».

Раніше цього тижня в містах Росії рекламу ПВК «Вагнер» почали замінювати на рекламу служби за контрактом, а напередодні Роскомнагляд заблокував пов'язані з Пригожиним видання РІА ФАН, «Політика Сьогодні», «Економіка Сьогодні», «Невські новини» та «Народні новини».
Крім того, став недоступним портал медіагрупи «Патріот», яка об'єднує усі підконтрольні бізнесмену видання.
За даними ряду ЗМІ, Пригожин розпустив свій медіа-холдинг та закрив «фабрику тролів». Про завершення роботи повідомила і соціальна мережа «ЯRus», яку фінансував бізнесмен. У компанії пояснили закриття «нестабільною політичною ситуацією».

Подібна схема фінансування ПВК «Вагнер» може мати не лише юридичні наслідки для Пригожина, а й міжнародно-правові наслідки для Росії.

Під час розгляду позовів України Європейський суд з прав людини може покласти відповідальність за дії «вагнерівців» в Україні на державу, яка їх фінансувала.

Незабаром з'ясуються й обсяги фінансування Кадирова. Ось тоді і буде зрозуміло, яку данину сплачувала ресурсна федерація Чечні за «лояльність».


1 комментарий

Liudehua66
Dear immortals, I need some [url=http://www.wowtot.com/]wow gold[/url] inspiration to create.
0