Сі Цзіньпін особисто застеріг Путіна від ядерного удару по Україні: чи дослухається він?


Лідер Китаю Сі Цзіньпін особисто попередив президента РФ Володимира Путіна про неприпустимість використання ядерної зброї в Україні.

Він зробив це під час державного візиту до Москви у березні цього року, стверджують джерела Financial Times серед західних та китайських офіційних осіб.

"Китайці ставлять собі в заслугу те, що надіслали сигнал на всіх рівнях", — зазначив високопоставлений представник адміністрації США.

При цьому, за словами представника західної спецслужби, Путін залишився розчарований візитом Сі Цзіньпіна, оскільки він не приніс жодних вигод Росії.
Китайський лідер відмовився підписувати договір про будівництво газопроводу «Сила Сибіру-2», але міг наполягти на засудженні застосування ядерної зброї у спільному комюніке.

Якщо Росія застосує ядерну зброю під час війни в Україні, «це все обернеться мінусом для Китаю», пояснив один із чиновників. Такий розвиток подій може налаштувати ЄС проти Пекіна, тоді як постійний тиск Китаю на Москву з цього питання допомагає покращити відносини з Європою.

Зокрема, після поїздки Сі до Москви глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що вона «знижує ризик ядерної війни, і вони дали це зрозуміти дуже, дуже ясно».

"Росія ніколи не отримувала і ніколи не отримає схвалення Китаю на застосування ядерної зброї", — каже професор міжнародних відносин університету Женьмінь у Пекіні Ші Іньхун. За його словами, якщо Путін використовують його проти України, "Китай ще більше дистанціюється від Росії".

У свою чергу, Путін у жовтні минулого року запевняв, що тактичний ядерний удар по Україні не має жодного «політичного чи військового сенсу».
За словами джерел, близьких до Кремля, російський лідер сам дійшов такого висновку після симуляції застосування ядерної зброї, яка могла показати, що захоплені території України в цьому випадку перетворяться на заражену радіацією пустку, але це ніяк не допоможе російським військам просунутися.

Тим часом, Київ попереджає, що Росія натомість може спровокувати аварію на Запорізькій АЕС — найбільшій станції в Європі, яку російська армія захопила в березні 2022 року.

Після початку контрнаступу України Путін заявив про перекидання до Білорусі тактичної ядерної зброї, але обмовився, що в її застосуванні немає «ніякої необхідності», оскільки російські війська стримують наступ ЗСУ.

Однак ця заява вказувала і на те, що, можливо, навіть Китай не зможе стримати Путіна.
Ядерна зброя — це остаточне страхування Путіна від катастрофічної поразки у цій війні.

Байден не випадково заявляв, що можливість застосування московитами ядерної зброї дуже висока.
Зважаючи на все, у кремлівської ОЗУ після вибуху Каховської ГЕС остаточно зірвало різьблення і вони через безкарність підвищуватимуть ставки доти, доки їх не зупинлять.

Якщо за вибух Каховської ГЕС Московію практично ніяк не покарали, значить, за логікою ОЗУ, можна продовжувати кач:
1. влаштувати Фукусіму на 6 реакторах у центрі Європи. Якщо знову промовчать і висловлять чергове «занепокоєння», то
2. застосувати ТЯО в Україні, наприклад, у західних областях, умовно, стерти Львів із лиця Землі. Якщо знову не дадуть відповіді, то
3. застосувати ТЯО містами Європи: Польщі, Великобританії, Німеччини. Якщо і на це не дадуть відповіді, то фінал-апофеоз монкандо піанісимо сюсюрандо водобачкового інструменту, а саме
4. удар СЯО територією США.

Хто і коли зупинить Путіна?


Нет комментариев