Саміт НАТО: підсумки


Ще до початку саміту Джо Байден заявив, що Україна не готова до вступу в НАТО у розпал війни, проте пообіцяв надати гарантії безпеки за прикладом Ізраїлю.
Американській лідер зазначив, що, на його думку, в НАТО немає одностайності з приводу вступу України до альянсу зараз, а процес приєднання після завершення війни займе певний час.

Президент США Джо Байден заявив, що Україна не готова до вступу в НАТО у розпал війни. До розгляду цього питання повернуться лише після встановлення миру.
За його словами, країни-члени Альянсу неодностайні щодо перспектив членства України зараз:
"Україна не готова до членства в НАТО зараз, у розпал війни. Серед членів Альянсу немає одностайності щодо прийняття України в НАТО зараз. Але Україні потрібно запропонувати раціональний шлях кваліфікації для вступу до НАТО. А поки Україна не в НАТО, США нададуть їй такі гарантії безпеки, як Ізраїлю", — сказав Байден.



Президент США наголосив, що союзники продовжать забезпечувати українські сили оборони озброєнням, необхідним для зупинення російської агресії. А самі США готові взяти на себе десятирічне зобов'язання гарантувати безпеку Україні.
У рамках цих гарантій безпеки Сполучені Штати передбачають надання Україні пакетів військової та фінансової допомоги, а також можливість спільного виробництва.

Байден, як ніхто інший, знає про корупцію в Україні. З такою тридцятирічною «біографією» не беруть у космонавти.

11.07.2023. А повернути обов'язкові декларації для чиновників та політиків не пробували? Ні?
Ну і добре. Розповідайте й надалі НАТО, які ви «некорумповані». Зовсім.
Там лохи сидять, особливо Байден.

12.07.2023. Країни НАТО просто не потягнуть яйця по 17 грн за штуку ($0.5 за курсом #НБУ) у своїх оборонних бюджетах, ось вам і все пояснення відмови Україні в членстві навіть без бритви Оккама.
Слава ВСУ!



Як G7 має намір забезпечити безпеку України: що сказано у Декларації «сімки».

Під час саміту у Вільнюсі лідери країн «Великої сімки» зобов'язалися забезпечувати безпеку України у довгостроковій перспективі та негайно відреагувати на можливу агресію з боку Росії, якщо вона відбудеться у майбутньому, тобто вже після закінчення нинішньої війни.

Лідери G7 заявили, що «підтверджують своє тверде прагнення забезпечити виконання стратегічної мети — існування вільної, незалежної, демократичної та суверенної України у міжнародно визнаних кордонах, здатної захистити себе та запобігти агресії у майбутньому».

У підписаній державами G7 Декларації перераховано три головні механізми, за допомогою яких «Велика сімка» має намір досягати цієї мети.

◼Вони забезпечать зміцнення українських збройних сил, здатних захистити Україну та запобігти агресії з боку Росії у майбутньому. Цього «сімка» обіцяє досягти за рахунок: надання сучасних озброєнь (пріоритет надаватиметься засобам ППО, артилерії, бронетехніці та ударній зброї далекого радіусу дії); розвитку українського військово-промислового комплексу; навчання українських військових; співробітництва у галузі розвідки; допомоги у сфері кібербезпеки.

◼G7 обіцяє зміцнювати економіку України, у тому числі за рахунок відновлення країни та забезпечення її енергетичної безпеки.

◼«Сімка» також має намір надати Україні технічну та фінансову допомогу для ліквідації наслідків нинішнього російського вторгнення.

У Декларації містяться й кілька зобов'язань, які взяла Україна.
Зокрема, Київ має:
◼Продовжувати масштабні реформи в різних сферах, у тому числі боротися проти корупції, а також удосконалити роботу правоохоронних органів, судів, корпоративного та державного управління.

◼Україна має й надалі йти шляхом демократії, верховенства права та дотримання прав людини та свободи слова. У тому числі – продовжувати реформи в галузі оборони та модернізацію армії та зміцнювати цивільний контроль над збройними силами.

◼У декларації також сказано, що всі ці зусилля «робитимуться поки Україна йде до майбутнього членства в євроатлантичній спільноті». Під цим формулюванням очевидно мається на увазі вчорашня заява НАТО, яка не назвала конкретні тимчасові рамки вступу України, проте зауважила, що майбутнє країни — у цьому альянсі.

◼Країни G7 повідомляють, що вже розпочалися двосторонні переговори України з усіма членами групи, щоб закріпити ці принципи у двосторонніх угодах.

◼Хуцпа не пройшла. Доведеться все-таки позбавлятися корумпованих «друзів» і будувати нові інститути.
Остаточно позбутися спадщини УРСР та олігархічного періоду.
Загалом, доведеться працювати.
Важко працювати на благо майбутнього України.
Саме такий результат саміту НАТО.



Нет комментариев