"Бавовна" у Москві: Україна повинна здійснювати відплатні удари


Через успішне застосування українських безпілотників бойові дії будуть переміщатись безпосередньо на територію російської федерації. Зараз завдяки новим розробкам Україна може і готова готова наносити удари по росії у відповідь на їх терористичні дії.

Днями стало відомо, що вночі проти 24 липня Москву атакували невідомі безпілотники. У Міноборони РФ відразу заявили про причетність української сторони до цієї атаки.

Показово, що удар по Москві невідомими безпілотними літальними апаратами відбувся після засідання Ставки, де президент України Володимир Зеленський обговорював можливості відплати за події в Одесі.  

Під час атаки БПЛА були уражені два об’єкти на території Москви, будівля бізнес-центру і будівля поряд з Міністерством оборони РФ. За заявою російської сторони, російським засобам ППО нібито вдалося придушити невідомі БПЛА. Наскільки успішно їм це вдалося, ми побачили по відео та фотознімкам безпосередньо з місця подій. 

Примітно, що атака  невідомих безпілотників по об’єктах на території Москви  вкотре наочно спростувала версію російської сторони про ешелонований захист російської столиці системами ППО і про те, що нібито російська ППО успішно може відпрацювати по зовнішнім цілям. Більше того, навіть нейтралізувати загрозу можливого удару з використанням безпілотних літальних апаратів.

Про бездарність і безпорадність російського ППО свідчить той факт, що російське ППО пропускає старі українські безпілотники, молодший вік яких більше 35 років. Сили оборони України вщент  зруйнували міф про захищеність їх ядерних об’єктів, адже на момент нанесення удару по аеродрому «Енгельс-2» в Саратівській області, там базувались стратегічні бомбардувальники здатні нести ядерний боєзаряд.

Стосовно нанесення ударів по Москві, то в деяких Телеграм-каналах писали про те, що саме в офісну будівлю могла потрапити саме ракета російської ППО. Судячи з руйнувань, скоріш за все, так і є. Це говорить про те, що ймовірно спрацювала російська система ППО, а саме: Панцирь-С1, які встановлені на дахах будівель безпосередньо в урядовому кварталі біля Міністерства оборони РФ. Тому виключати подібні версії на 100 відсотків не можна.

Звертаю увагу, що це не перше ураження з використанням Панцирь-С1 саме будівель громадського сектору. Аналогічна ситуація була і в російському Бєлгороді, коли російська сторона за допомогою даної системи ППО намагалася збити український безпілотник. Тоді замість українського безпілотника ракета з Панцирь-С1 потрапила в житловий будинок, що призвело відповідно до руйнації цього будинку.

Звертаю увагу, що у разі підтвердження українського сліду  нанесення ударів по Москві цю атаку можна розглядати виключно як захисну реакцію за напад на українські об’єкти культурної і цивільної інфраструктури. Україна повинна здійснювати відплатні удари.

Нагадаю, нещодавно «Укроборонпром» повідомив про успішне застосування вітчизняного безпілотника з дальністю ураження до 1000 кілометрів. 

Спеціально для Центру громадської аналітики «Вежа».
  • 0

Нет комментариев