Скільки мотузочка не вийся, а звиєшся ти в петлю


Як пише The New York Times з посиланням на офіційних осіб, знайомих із питанням, США передадуть Міжнародному кримінальному суду (МКС) у Гаазі, який видав ордер на арешт Путіна, докази військових злочинів Росії, які є у них.

Це означає, що США остаточно визначились із подальшою долею Путіна.

Американські спецслужби зібрали інформацію, яка доводить, що російське керівництво давало накази завдавати ударів по цивільній інфраструктурі в Україні, а також насильно депортувати тисячі українських дітей із окупованих територій.
Раніше США поділилися цими відомостями з українською прокуратурою.

МКС видав ордер на арешт Путіна 17 березня 2023 року. Суд у Гаазі також зажадав заарештувати уповноважену з прав дитини за президента РФ Марію Львову-Бєлову.
Їх підозрюють у незаконній депортації українських дітей на підконтрольні Росії території, що кваліфікується як воєнний злочин.



«Рубайте їх, хлопці!»
©


Збройні сили України перейшли до нового етапу контрнаступу, зосередивши сили для головного удару на південному сході країни, пише The New York Times з посиланням на представників Пентагону.

За їхніми словами, командування ЗСУ поінформувало США, що посилені угруповання спробують просунутися на південь через мінні поля та інші укріплення в окупований Токмак, а потім у Мелітополь. Обидва міста є транспортними вузлами, і вбивання такого глибокого клину фактично розділить окуповану територію, ускладнивши постачання та координацію російських військ.

Ключова мета ЗСУ — перерізати так званий сухопутний коридор між захопленими регіонами України та Кримом або просунутися досить далеко, щоби поставити стратегічно важливий півострів у зону досяжності артилерії.

Джерела зазначили, що ЗСУ посилили тиск на південь від Орєхова у Запорізькій області, в бій частково введено нові спеціально підготовлені підрозділи, які досі зберігалися в резерві. У разі успіху нова операція може зайняти від одного до трьох тижнів.

Досі українські військові вели наступ на трьох ділянках фронту з метою пошуку вразливих місць у російській обороні та відтягування резервів супротивника від місця головного удару.

Коментарі чиновників Пентагону підтверджуються військовими зведеннями від 26 липня. Уздовж південної лінії фронту у Запорізькій області точилися інтенсивні артилерійські бої. Українські війська повідомили про поступове вичавлювання російських сил.

Окупанти зазначають, що в атаці брали участь українські війська, які пройшли навчання за кордоном та оснащені приблизно 100 бронемашинами, у тому числі німецькими танками «Леопард» та американськими БМП «Бредлі».

Офіційні особи Пентагоні заявили, що з великим інтересом спостерігають за зростанням активності. «Це велике випробування», — сказав один із високопосадовців.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) підтверджує початок нової фази українського контрнаступу. Очевидно, ВСУ дійсно вдалося подолати окремі російські оборонні позиції на південь від Орєхова, підкреслюють експерти: геолоковані відео вказують, що українські сили дійшли до точки в 2,5 км строго на схід від Роботіна.

Про те, що українські військові прорвали оборону на північний схід від села Роботине за 10 км від Орєхова, пишуть і z-блогери. За оцінкою ISW, наступні рубежі оборони окупантів менш насичені живою силою, ніж передова позиція, тому прорив у цій точці — одне з найскладніших завдань, що стояли перед ЗСУ.

Успіхів вам, хлопці.
Слава ЗСУ!



Іду і думаю про те, що програти війну не головне, головне – кому. Це дуже, дуже важливо вибирати собі переможця. І після того, як ви переможені, він сам усуває ваших правителів, його найкращі уми розробляють для вас форму правління та спосіб життя. Він забезпечує вас найнеобхіднішим – і ви починаєте.

Але нічого, ми йдемо своєю дорогою. Точніше, ми десь поряд зі своєю дорогою. І намагаємося потрапити, болісно цілячись.

Попросили тут наші молодого японця збігати по горілку.
– Не можу, мені нема вісімнадцяти.
– А ти скажи, що тобі двадцять.
– Як?! – і людина впала в глибоку розгубленість.

«Уз оцін навпаки ви зивете: лісу багато — паперу немає, землі багато — хліба немає, морів багато — риби немає. А у нас землі мало, а їжі багато, лісів мало — паперу багато».

Я люблю свою країну, як люблять матір, якою б вона не була. Ми ходимо з цією мамою, обидва злі, і дивимося. Я скривджений на свою матір, яка зробила мене, розумного й талановитого, придурком, який розпитує про найпростіше: куди подіється непродане м'ясо, чому дзеркало у ванній не пітніє?
Я дуже скривджений на свою матір, що зробила мене лінивим, невихованим, неговорящим, неспівним, невіруючим, цинічним і убогим.
Ходимо ми з Батьківщиною-мамою, двоє жебраків звідкись із шістнадцятого століття, з часів якихось безперервних і руйнівних воєн, де й досі… Де й досі…
І, як останні егоїсти, думаємо лише про себе.

© ММЖ, 1989 рік



Кривавий заміс на Московії.

Історія з передачею Росгвардії важких озброєнь (танки, артилерія, РСЗВ, системи ППО тощо) має один нюанс.
І це не лише страх Путіна за своє життя, яку, на думку царя, має захищати відданий йому Золотов.

Передача таких систем озброєння Золотову призведе до забезпечення важкою технікою, зокрема, і особистої армії Кадирова.

Адже формально вона входить до структури Росгвардії та
у найближчій перспективі кадировські бойовики будуть оснащені танками, артилерією та системами ППО з арсеналів Міннападу РФ.

Ставки підвищено.
Наступний етап – доступ приватних армій до ЯО.
Доступ до ЯО може з'явитися щонайменше у ПВК Пригожина, Золотова, Кадирова.
Вам мало?
Так є ще не менше 30 ПВК на Московії.

Якщо Пригожинські вояки йшли на Москву, то проти кого буде направлено армію Кадирова, — одному Богові відомо.
Кривавий заміс буде славним.
Ось така путня, малята.



Нет комментариев