Британія ввела санкції проти компаній із Туреччини, ОАЕ, Словаччини та Швейцарії за військові постачання Росії


Великобританія оголосила про саму масштабну кампанію проти країн, які надають допомогу Росії. Під обмеження потрапили особи та компанії з Туреччини, ОАЕ, Словаччини та Швейцарії. Британське МЗС заявило, що всі вони «підтримують незаконну війну в Україні».

До списку санкцій потрапили:
— турецькі компанії Turkik Union та Azu International, що експортують до Росії мікроелектроніку;
— Aeromotus Unmanned Aerial Vehicles Trading LLC з Дубая, яка постачає Росії дрони та їх компоненти.

Лондон також вжив додаткових заходів щодо протидії підтримці російської армії з боку Ірану та Білорусі. Санкції торкнулися:
— іранських громадян та організацій, які займаються дослідженнями, розробкою та виробництвом БПЛА для Корпусу вартових ісламської революції;
— Білоруських оборонних організацій, пов'язаних із виробництвом військової техніки.

Великобританія також запроваджує санкції проти трьох російських компаній, які працюють в електронній галузі. Ці компанії закуповували західну мікроелектроніку, необхідну для систем озброєння, що використовується під час повномасштабного вторгнення в Україну.

Цей пакет санкцій є частиною ширшої кампанії проти тих, хто здійснює постачання та фінансування російського вторгнення. Це наймасштабніша дія Великобританії щодо постачальників озброєння у третіх країнах, заявили у Лондоні.

«Сьогоднішні історичні санкції додатково зменшать арсенал Росії і скоротять сферу поставок, які тепер підтримують оборонну промисловість Путіна, яка вже насилу працює. Ми продовжуватимемо співпрацювати з нашими міжнародними партнерами, щоб запобігти постачанню зброї третіми сторонами», — пообіцяв Джеймс Клеверлі.

Після ударів України по флоту у Новоросійську у Росії «раптово» почалися проблеми з експортом зерна.
Страховики суден різко підняли ціни, а судновласники відмовляються заходити в російські порти.
Те саме буде скоро і з експортом нафти і нафтопродуктів через Новоросійськ.

Російські Моргани.

Ті, хто перебуває 30 років при владі в Росії, могли б стати найбагатшими людьми у світі. Жити до кінця днів ні в чому собі не відмовляючи і залишити мільярди нащадкам.
Чесно чи нечесно зароблені, але ці гроші могли б стати початком російських кланів Морганів, Рокфеллерів та інших Ротшильдів. Адже Моргани теж не з торгівлі тюльпанами починали.

Але цього не бути. У найближчі 50 років найкращі юристи всього світу займатимуться полюванням на ці гроші. За кожного біженця висунуть позов на сотні тисяч, за кожного вбитого українця – на мільйони, за знищені міста України – на мільярди.
Уся сила правової системи Заходу буде на це спрямована.

Кожен офшор, кожен траст із російськими засновниками буде обшуканий, а у разі будь-якого зв'язку з російською владою – конфісковано.

Російські бізнесмени повторять долю німецьких після Другої світової війни. Все це вже було. Було чимало випадків, коли навіть у німців, які всю війну просиділи в таборах, конфіскували усі закордонні активи. Просто за фактом громадянства.

І найголовніше, найбільше шукати ці гроші буде новий уряд Росії, або її країни-наступника. Тому що позови пред'являтимуть передусім до нього.

Перспективи саме такі.
Як прийшло, так і пішло.
Легкі гроші.

В Іспанії заарештували яхти і нерухомість російських бізнесменів, що потрапили під санкції, на мільярд+ євро.

Влада Іспанії заарештувала яхти, літаки, нерухомість та інші активи російських бізнесменів, що потрапили під санкції, повідомила радіостанція Cadena SER з посиланням на дані Департаменту національної безпеки.

Йдеться про 10 літаків, 5 яхт, 357 об'єктів житлової нерухомості та 22 автомобілі. Також було заморожено 65 фондів, заарештовано рахунки та акції. Імена власників цих активів не розкриваються.

Загальна вартість одних тільки яхт перевищує 900 млн. євро. Серед них 153-метрова мега-яхта Crescent («Півмісяць») вартістю понад $600 млн, пришвартована в порту Таррагона в Каталонії. Влада вважає її власником директора Роснафти Ігоря Сечіна.

Також під арештом яхта Valerie вартістю $140 млн, що належить голові «Ростеху» Сергію Чемезову, і 45-метрове судно Lady Anastasia вартістю €70 млн, пов'язане з гендиректором «Рособоронекспорту» Олександром Міхєєвим.

Крім того, в рамках санкцій США було заблоковано 78-метрову яхту Tango вартістю €90 млн. Передбачуваний власник — засновник групи «Ренова» Віктор Вексельберг. Минулого року на яхті відбулися обшуки за участю ФБР.

Крім цього, у списку заарештованого майна російських олігархів прогулянковий катер Sasha Primero і допоміжне судно Neva Primero.

Усі ці активи заморожені в очікуванні адміністративного рішення компетентних органів щодо кожного випадку.

У січні Національна поліція Іспанії розповіла про спроби росіян, які потрапили під санкції, приховати або вивести з-під обмежень своє майно. Так, власники яхт Valerie та Tango «вдалися до допомоги сумнівних ділків», змінили їхні назви та документацію. Однак ці плани було зірвано, і судна залишилися під арештом, а осіб, які допомагали обходити санкції, притягнули до кримінальної відповідальності, наголосили в поліції.

Влада Іспанії продовжує виявляти належна арешту власність росіян. У поліції зазначали, що в розробці перебувають «кілька сотень справ щодо нерухомості та фінансових активів» осіб, які потрапили під санкції.

У лютому стало відомо, що позбутися нерухомості в Іспанії вирішила і колишня дружина Володимира Путіна Людмила Очеретна разом із чоловіком Артуром Очеретним. Йшлося про дві елітні квартири в курортному місті Марбелье загальною вартістю €2,2 млн.

Місцеві ЗМІ стверджували, що Очеретна побоювалася потрапити до санкцій ЄС. Колишня дружина Путіна та її дорослі діти вже перебувають у чорних списках Великобританії. Якщо Брюссель наслідуватиме цей приклад, подружжя Очеретних залишиться без квартир та решти європейського майна, оскільки санкції передбачають арешт усіх активів.

Не було у баби горя — купила порося.
Ось така путня, малята, гарненькі хлопчики та прекрасні дівчата.



«Дружні» інвестори влаштували рекордний з початку війни розпродаж російських акцій: "І ти, Брут!?"

Інвестори з країн, які Росія вважає «дружніми», у липні влаштували розпродаж акцій російських компаній, повідомив ЦБ РФ у щомісячному «Огляді ризиків фінансових ринків».

За даними регулятора, за місяць «дружні» нерезиденти позбулися російських паперів на 10,4 млрд. рублів.
Ну, не вірять вони у перспективи путіноміки!
Не вірять, і точка!

Обсяг їхнього нетто-продажів практично потроївся в порівнянні з червнем і став рекордним з початку війни.
В результаті, іноземці з «дружніх» держав скинули вчетверо більше акцій, ніж усі інші категорії учасників торгів разом узяті, випливає із статистики ЦБ РФ.

Тим часом російський Центробанк повідомив, що ухвалив рішення з 10 серпня 2023 року і до кінця 2023 року не купувати іноземну валюту на внутрішньому ринку в рамках бюджетного правила:
«Рішення ухвалене з метою зниження волатильності фінансових ринків», — повідомив регулятор.

Про відмову від покупок було оголошено після того, як рубль у парі з доларом США досяг найгіршого значення з 25 березня 2022 року — 98,07, у парі з євро — з 24 березня того ж року — 107,87.

Рубль увійшов до топу найслабших валют світу: «Що буде далі, не розуміє навіть ЦБ».
Рубль продовжує дешевшати на Московській біржі на торгах у середу, 9 серпня, шостий день поспіль оновив мінімальні значення з першого місяця війни з Україною.

Завершивши в мінусі шість місяців поспіль, що стало найтривалішим періодом девальвації з 2014 року, рубль увійшов у топ найслабших валют світу: серед аналогів на ринках, що розвиваються, лише турецька ліра і аргентинський песо впали сильніше, зазначає Bloomberg.

Серпень…

Нет комментариев