Не ніжна дівчина


Сьогодні довідалась про один випадок. До мого чоловіка два роки тому приїхала його родичка з родиною, щоб спробувати щастя на іспанській землі. Ця монгольська родина прожила досить довго у Франції. Двох дочок вони народили у Франції. Рідна мова у дівчаток французька. Хоч вони вже два роки живуть в Іспанії і гарно вчаться у школі, між собою продовжують розмовляти французькою. Монгольську вони теж знають. Але, як каже мій чоловік, розмовляють з акцентом, і словниковий запас їхній бідний.

Зі слів матері дівчаток, Іспанія цій родині подобається, подобається, як ставляться до емігрантів, краще, ніж у Франції.

Старша дочка, історію якої я хочу розповісти, гарна дівчинка. Їй, напевно, одинадцять років. У неї гарне подовгувате округле обличчя, густі широкі брови, розумні очі, густе чорне волосся, яке вона носить як конський хвіст. Вона досить висока і струнка.

Історія відбулась не тепер, а раніше, напевно, після того, як закінчився коронавірусний карантин.

Один учень тієї школи, де вчаться дівчатка, на перерві підійшов до цієї старшої дочки і голосно сказав про те, що китайці їдять летючих мишей, і весь світ з-за китайців страждає. Що, мовляв, треба сидіти в Китаї і не поширювати світом хворобу. І немає чого ходити до іспанської школи.

Хлопець, напевно, думав, що ця дівчина китаянка. Цей хлопець і раніше чіплявся і до інших емігрантів, яких в школі є багато. Українці також там вчаться. Він був старшим за дівчину. Монголка, недовго думаючи, добряче зацідила кривднику межи очі. Кривдник упав і знепритомнів.

Батьків дівчини до школи не викликали. Хоч в школі ніхто не заохочує бійок, напевно, вчителі зважили, що образа була такою сильною, що вимагала не менш сильної відповіді.

Монголка стала всешкільно відомою. До неї почали звертатись однокласники, щоб вирішити їхні проблеми зі справедливістю в світі. Так як монголка відмінно володіє французькою, всі дівчатка з класу обрали саме французьку як іноземну.
Наступного навчального року, який почнеться в понеділок, дівчинка хоче записатись у секцію боксу. У неї очевидний талант.

Можливо, вона колись стане знаменитістю, і у фільмі про її досягнення увійдуть кадри про перший переможний бій, якій вирішив її майбутнє.

Мені імпонує те, що ця дівчина не дозволила кривдникові принизити її. Звичайно, не треба проблеми вирішувати кулаками. Але іноді немає можливості знайти інші методи покарання. Кривдник тепер добряче подумає, коли захоче ще когось образити.

Я не дуже люблю фільми, де основна мета фільму полягає у тому, щоб показати бійки. Бійки між жінками або з жінками теж стали нормою на екрані. Але й реальне життя підказує, що час ніжних дівчат пройшов, особливо в тих країнах, де дівчата змушені брати в руки зброю.

Нет комментариев