Не ходіть, діти, до Африки гуляти


Мільярдер Дерипаска запропонував попросити грошей на подолання технологічної відсталості Росії в Африці.

"Росії слід залучати інвесторів з країн Африки та інших «дружніх» держав, щоб вирішити проблему технологічної відсталості та збільшити обсяг ВВП утричі", — таку думку висловив мільярдер Олег Дерипаска, власник групи ГАЗ та найбільшого в Росії виробника алюмінію «Русал».

На думку Дерипаскі, у минулому найбагатша людина в РФ, фігурант списків санкцій з 2018 року, єдиним способом прискорити технологічний розвиток економіки Росії є інвестиції.

Але російському бізнесу, вважає Дерипаска, важко вкладати гроші, оскільки кредити надто дорогі через високу ставку ЦБ, і до того ж «образ майбутнього розмитий»:
«Для нас єдиний шанс — це залучити сюди інвесторів — китайських, індійських, індонезійських, із тієї ж Африки».

За даними ЦБ РФ, перед початком повномасштабної війни іноземний бізнес тримав майже $500 млрд у вигляді прямих інвестицій у російську економіку.
Три чверті цієї суми — близько 379 млрд дол. — були забезпечені країнами зі списку «недружніх», вкладення яких припинилися після введення санкцій.

Наприклад, у видобуток корисних копалин та обробної промисловості — галузі, на які припадає 50% російського ВВП і 40% зайнятості, — умовні «вороги» вклали частку рівну 20% усіх основних фондів. Ще вище їхня частка у торгівлі (80% основних фондів), фінансах (майже 70%), а також у науково-технічних галузях (40%).
При цьому на Китай припадало лише $3,3 млрд прямих інвестицій у РФ — або 0,66% від загальної суми, а на Індію — лише $613 млн, або 0,12%.
На Африку, як самі знаєте, нічого.

Але Дерипаска башковитий. Він точно знайде в Африці інвестиції, не сумнівайтеся.

Маленькі діти!
Ні за що на світі
Не ходіть до Африки гуляти!
В Африці акули,
В Африці горили,
В Африці великі крокодили.

Вас кусатимуть!
Бити та ображатимуть!
Не ходіть, діти, до Африки гуляти!
В Африці розбійник,
В Африці лиходій,
В Африці жахливий Бармалей!

©

Інвестиції з Африки, снаряди та гармати з КНДР, велика Росія, а відступати нікуди.
Навколо безпросвітний пиздець.


Нет комментариев