Байден виступив за створення незалежної палестинської держави


Після закінчення війни Ізраїлю з ХАМАС Палестина має стати окремою незалежною державою, заявив президент США Джо Байден у статті для The Washington Post.

На його думку, тільки так можна досягти повного міру в цій частині Близького Сходу:
«Палестинський народ заслуговує на власну державу і майбутнє, вільне від ХАМАС. <…> Рішення про дві держави — два народи, які живуть пліч-о-пліч в умовах рівних свобод, можливостей і гідності, — ось куди має привести шлях до миру».

На думку Байдена, це єдиний спосіб забезпечення довгострокової безпеки обох народів. Його досягнення вимагатиме зобов'язань із боку ізраїльтян і палестинців, а також США та інших держав, і «цю роботу потрібно розпочати вже зараз».

Байден додав, що після знищення ХАМАС сектор Газа та Західний берег річки Йордан мають бути об'єднані під управлінням оновленої палестинської адміністрації, тоді як усі сторони займуться вирішенням проблем двох держав.

За його словами, не можна допустити, щоб надалі Газа використовувалася «як платформа для тероризму». Також не повинно бути примусового переміщення палестинців із регіону, «повторної окупації, облоги чи блокади, скорочення території».

У зв'язку з цим, Байден звернувся до керівництва Ізраїлю, наголосивши, що «екстремістське насильство» проти палестинців має бути припинено, а винних у ньому необхідно притягнути до відповідальності. Він зазначив, що США готові вжити і власних кроків, включаючи заборону на видачу віз тим, хто причетний до нападів на мирних жителів Західного берега річки Йордан.

У свою чергу, прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що Палестинська національна адміністрація не підходить для управління сектором Газа. Він звернув увагу, що її голова Махмуд Аббас, як і раніше, відмовляється засудити масові вбивства, скоєні бойовиками ХАМАС. За словами Нетаньяху, влада Палестини «святкує те, що сталося» 7 жовтня в Ізраїлі. Прем'єр наголосив, що Армія оборони Ізраїлю — ЦАХАЛ — матиме повну свободу дій у секторі Газа після закінчення війни, оскільки це єдиний спосіб забезпечити повну демілітаризацію анклаву.

Палестина – частково визнана держава на Близькому Сході. Вона складається із сектора Газа та Західного берега річки Йордан, розділених територією Ізраїлю, та не мають спільних кордонів. Перша частина контролюється ХАМАС, друга — рухом за визволення Палестини (ФАТХ) на чолі з Аббасом. Станом на 2019 рік Палестину визнали 138 із 193 держав-членів ООН. До цього списку не входять США, країни Європи, Канада, Австралія та Ізраїль.

Тим часом двійник Гіркіна висунув трійника Стрєлкова у кандидати на пост президента ресурсної федерації.
Яка підступність, адже самі Гіркін зі Стрєлковим знають, що переможе двійник Васильович, хоча двійник Солов'я це і заперечує.

Ось така байда, малята, гарненькі хлопчики та прекрасні дівчата.


Нет комментариев