ЄС розробив план безпеки України


Наприкінці листопада проект документа обговорять посли, а у грудні – лідери країн ЄС. Він ляже в основу консультацій із Києвом та країнами «Великої сімки» — G7: США, Німеччина, Франція, Великобританія, Японія, Канада, Італія.

У липні цього року G7 ухвалила декларацію про зобов'язання щодо довгострокового забезпечення безпеки України. Канцлер ФРН Олаф Шольц наголошував, що зобов'язання почнуть діяти лише після завершення війни з Росією.

Президент України Володимир Зеленський зазначав, що ці гарантії не замінять вступ до НАТО:
"Гарантії безпеки мають бути зроблені на шляху України до НАТО".

Водночас, за словами Зеленського, запропоновані «Великою сімкою» зобов'язання схожі на «ізраїльські». При цьому, угода не буде порушена, якщо в США у 2024 році зміниться президент, тому що з цього питання має проголосувати Конгрес.

У Кремлі назвали гарантії безпеки для України з боку Заходу «помилковими» та «потенційно дуже небезпечними». За словами прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, якщо ЄС не змінить свою позицію з цього питання, Європа стане «набагато небезпечнішим місцем» на довгі роки.

Значить добрі чоботи, треба брати.
Собаки гавкають, караван іде.



Джо Байден і Сі Цзіньпін відмовилися брати участь у віртуальному саміті G20 разом із Путіним.
Саміт лідерів «Великої двадцятки», в якому вперше з початку війни з Україною вирішив взяти участь і Путін, пройде без лідерів ключових світових держав.
Президент США Джо Байден і голова КНР Сі Цзіньпін відмовилися брати участь у віртуальній зустрічі G20, яка в середу, 22 листопада, відбудеться в режимі відеоконференц-зв'язку, повідомляє Bloomberg з посиланням на МЗС Індії, яка є організатором заходу як голова G20.
У ігнор ізгоя разом із усіма його копіями.

У режимі відеоконференції стартувала зустріч міністрів оборони 50 країн світу у форматі «Рамштайн».
Відкрив нараду шеф Пентагону Ллойд Остін:
"Як ви знаєте, я нещодавно повернувся з Києва, де зустрічався з президентом Зеленським, міністром Умєровим та генералом Залужним. Також зустрівся з хоробрими українськими військовими, які щойно повернулися з передової".
Остін зазначив, що протягом усіх 20 місяців повномасштабної війни українці хоробро захищають свою країну і борються за свободу. СОУ відвоювали половину територій, захоплених росіянами за час повномасштабного вторгнення.
Він наголосив що його меседж українцям простий: США стоятимуть поруч із Україною стільки, скільки потрібно.
Основна увага сьогодні у підтримці України відводиться посиленню українських засобів ППО, допомозі пройти зиму та захистити критичну інфраструктуру.
Це вже 17 зустріч у такому форматі. Україну представляє міністр оборони Рустем Умєров.
Караван іде.

Найбільша на Близькому Сході аерокосмічна виставка Dubai Airshow 2023, яка проходила з 13 по 17 листопада в Дубаї, де зібралися провідні світові виробники цивільної та військової авіатехніки, завершилася повним фіаско для «Рособоронекспорту».
За підсумками, держкорпорація, що входить до холдингу «Ростех», – монополіст у постачанні російської зброї на експорт, не підписала жодного контракту.
На попередньому салоні в Дубаї 2021 року «Рособоронекспорт» звітував про угоди на $1,3 млрд, а в 2017 році хвалився контрактами на $10 млрд.
Адже казав я йому тоді в Сочі під час Олімпіади за сніданком: не зв'язуйся ти з Україною, пошкодуєш.
Не послухався, «стратег».

Тим часом нафтогазові доходи бюджету ресурсної федерації впали до мінімуму за 16 років.
Згідно з аналітикою Рахункової палати Московії про хід виконання бюджету, у січні — вересні 2023 року нафтогазові доходи федерального бюджету становили 28,3% усіх надходжень, а їхня частка скоротилася майже на 15% порівняно з тим же періодом 2022 року.
У абсолютному вираженні доходи знизилися у 1,5 рази, до 5,58 трлн крб.
Аудитори пояснили таку динаміку:
а) зниженням середньої ціни на нафту марки Urals та на природний газ;
б) продовженням податкового маневру у нафтовій галузі; і
в) переходом родовищ на податку на додатковий дохід.
Аналітики Московії у своєму звіті скромно пропустили той факт, що завдяки «мудрій політиці партії, уряду та особисто товариша Путіна» втрачено найбільший і найбільш платоспроможний ринок — ЄС, який ретельно освоювався ще під керівництвом товариша Брежнєва.
Ось така путня, малята, гарненькі хлопчики та прекрасні дівчата.



Українська розвідка повідомила, що отримала доступ до секретних даних «Росавіації» за півторарічний період. Аналіз щодобових звітів російського відомства у масштабах усієї РФ свідчить, що сфера цивільної авіації Росії перебуває на межі колапсу, зазначили у ГУР Міноборони України.
Так, протягом січня 2023 року у цивільній авіації Росії було зафіксовано 185 авіапригод — інциденти різного рівня небезпеки. Найбільш проблемними місцями російської авіації залишаються двигуни та шасі, а також інші важливі елементи: гідросистеми, закрилки та програмне забезпечення.
Гострий дефіцит запчастин призвів до так званого авіа-канібалізму, коли одні літаки розбирають для ремонту інших. Згідно з оцінкою наявних даних, до середини 2023 року в РФ пустили на «донорство» понад 35 відсотків повітряних суден.
У ГУР також нагадали, що ще у вересні 2022 року Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) позначила Росію червоним кольором — разом з Ліберією та Бутаном, що свідчить про вкрай високий ризик безпеки польотів.
Літайте літаками «Аєрофлоту», виграєш хвилину — втратиш життя!

Нет комментариев