Бориспільський "голос" з екс-регіональним акцентом




Варто один разу було натиснути новину про те як колошматить Бориспіль і одразу хитрий Цукербег почав видавати дописи на цю тему. Забарвлення такі ж як, зазвичай, пишуть на паркані: каравул — хтось вкрав владу. Хоча, усі адекватні люди розуміють, що вкрасти владу у сучасному світі нереально. Тим більше, ми ж усі президенти.

Стало цікаво — з якого переляку розхитують Бориспіль. Довелося трішки вникнути у тему: щось погуглив, когось попитав — і, бінго, у цьому болоті чортами виявилися ті, хто корчить із себе святого.

Виявляється, перш ніж піти у ЗСУ мер Володимир Борисенко залишив своїм розпорядженням на господарстві свого першого заступника Віталія Горкуна. Так і написав: «Віталя — ти головний". А честь така Горкуну випала тому що він кум Борисенка. Ось так і почав з вересня правити у Боріку Віталій Горкун.

Віталій Горкун

Горкун так захопився владою, що спочатку нарік себе т.в.о міського голови та перебрав на себе зайві повноваження. Перше не передбачено Законом, а друге взагалі йому суперечить. Зокрема, почав призначати керівників комунальних підприємств. І тут депутати сказали «Стопе!" — це наш функціонал. На що Горкун послав обранців у далеку еротичну подорож. Ну, не буквально, а фігурально.

Депутати фігуру та напрямок запам'ятали, скликали сесію і пішли на Горкуна 42 статтею закону «Про місцеве самоврядування». Тобто старшим у Борисполі призначили секретаря міськради Владислава Байчаса. Фігура він досить відома, колоритна і навіть місцями авторитетна. Попри це, по закону, в натурі, все чисто: якщо мер не може виконувати обов'язки, то мером працює секретар міськради.

Владислав Байчас

І саме в цьому місці починається страшна історія про вкрадене щастя Горкуна, тобто владу. А щоб це звучало грізно, то Віталій Горкун почав скаржитися, що владу вкрав колишній регіонал Владислав Байчас. Ну, є такий гріх у секретаря в біографії. Але як секретар Бориспільської міськради він невинний як немовля. Пранаймні, так каже 42 стаття Закону

Якщо читати однобокі матеріали про вкрадене у Горкуна мерське крісло, то обов’язково цитується Вікіпедія, що він і «учасник Революції Гідності», і „у 2014 році він став на захист України», і «брав участь у звільненні Слов’янська» і, особливо підкреслюється, що «двічі по 10 діб був у Донецькому аеропорту як командир відділення». Мовляв, майже святий, не те що отой секретар.

Правда, Вікіпедія чомусь замовчує, що Горкун та його фракція із 4-рьох депутатів з «Голосу» прекрасно два роки працювала із секретарем Байчасом. І їм зовсім не муляло, що він колишній регіонал. Більше того, голосиста фракція мовчки голосувала за призначення головою бюджетної комісії міськради лідера бориспільської ОПЗЖ Миколу Грону. І це було вже після 24 лютого 2022 року. Це щоб ви розуміли рівень патріотизму команди Горкуна

Але, є ще один факт, котрого ви не побачите у жодній Вікіпедії — про кіборга Віталія Горкуна. Залишилися ще живі свідки тих подій. Правда в тому, що під час другої ротації у Донецький аеропорт він не добув відведених 10 днів. Як кажуть свідки, Віталій Горкун, як тільки вдруге зайшов в ДАП, впав в істерику і почав комусь дзвонити. В результаті його евакуювали як тяжко-хворого. Не тяжко-пораненого, а тяжко-хворого. Кажуть, допоміг Горкуну його кум Борисенко, котрий подзвонив тепер уже покійному нардепу Іванчуку і той вирішив питання евакуації через Генштаб.



Андрій Іванчук і тепер мав зіграти вирішальну роль у долі Віталія Горкуна. Володимир Борисенко залишив на господарстві свого кума з перспективою, що той, з часом, піде на вибори і стане повноцінним мером. Але тут є кілька нюансів: по-перше, покровитель Іванчук несподівано помер, а по-друге, через кляту війну вибори невідомо коли будуть. Та й сам Віталій Горкун за два місяці керівництва містом зміг підзакохати усіх так, що його звільнили на останній сесії. Депутати на двері вказали не лише Віталію Горкуну, а й його другу, головному по ЖКГ Борисполя Миколі Корніяці.

Так доля склалося, що ці два персонажі завжди поряд. До 2019-му Віталій Горкун був начальником патрульної поліції Борисполя. А Микола Корніяка і там був його підлеглим. Але, як кажуть, після чергового хабаря на гарячому їх попроси піти з поліції. По тихому. Інакше світив кримінал.

Якщо раніше Горкун та Корніяка “мєлоч по карманам тирили» за допомогою мєнтовського жезла, то тепер освоювали досить солідні бюджети. Як не як, а на ЖКГ у 2023 році пішло 25% усіх грошей Бориспільської громади. Це при тому, що на ЗСУ виділили лише 1% або 11 млн гривень. Тобто, на боротьбу з ворогом лише 11 млн, а на боротьбу з бур'янами на цвинтарях аж 32 млн. Ну, як вам пріорітети кіборга Горкуна? І це ще не все.



На цій само сесії, на якій звільнили Віталія Горкуна, голосувалися зміни до цьогорічного бюджету щодо виділення 17 млн гривень на підтримку ЗСУ, зокрема на придбання дронів. Так от, із чотирьох депутатів з «Голосу» кнопки «за» натиснув лише один депутат. Решта пішли оплакувати швидкоплинне мерство Віталія Горкуна.

Нет комментариев