Розвідка США: Путін втратив в Україні 90% армії


Щоб поповнювати живу силу на фронті без оголошення мобілізації, російська влада набирає контрактників.
Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв стверджував, що з 1 січня по 1 грудня 2023 року на військову службу за контрактом вже прийнято понад 452 тисячі осіб, а до кінця року їх кількість зросте до 500 тисяч.

Однак, незважаючи на заяви про велике поповнення армії, російська влада відмовляється проводити ротацію та демобілізувати 300 тисяч осіб, покликаних восени 2022 року в рамках оголошеної Путіним мобілізації.

Тим часом ядро активних прихильників війни в РФ станом на кінець жовтня 2023 року скоротилося до 12% — мінімуму за весь час вторгнення в Україну, з'ясували соціологи проекту «Хроніки». З початку року їхня кількість скоротилася практично вдвічі: у лютому таких було 22%, а тепер стало в півтора рази менше, ніж прихильників якнайшвидшого завершення війни.

«Фактично йдеться про прийняття поразки: ввів війська, не досягнув цілей, вивів – програв», – зазначає керівник проекту «Хроніки» Олексій Міняйло. За такий «легальний програш» зараз більше росіян, аніж за продовження війни, наголошує він.

Попри переможні реляції влади про стійкість російської економіки, рекордне за 15 років зростання реальних зарплат, все більше громадян РФ відчувають біль від санкцій, скаржаться на порожнечу у своїх гаманцях і депресію, що наростає.

Згідно з «Хроніками», у 44% сімей знизилися доходи, кожен п'ятий респондент повідомив про зникнення потрібних йому ліків, більше половини — 52% — розповіли, що зазнавали нападів тривоги.


Нет комментариев