Як "Бандитський Петербург" перетворився на "путінську Росію"


Нещодавно помер відомий російський журналіст і письменник Андрій Константинов, який вигадав яскравий суспільно-політичний мем — «Бандитський Петербург», яким пишалися бандити та силовики Росії.

Крім захоплюючого телесеріалу «Бандитський Петербург» талановитому автору вдалося показати, як у Росії відбувалися процеси виділення, консолідації та набуття могутності нелегальної та злочинної «глибинної держави», яка вже 30 років визначає долю Росії.

Спочатку силовики, насамперед чекісти і поліція, відокремилися від слаборозвиненої російської держави і увійшли в щільні суперечливі відносини з злочинністю, що набирає сили. На наступному етапі союз силовиків та мафії підім'яв під себе закон, бізнес, громадянське суспільство та ЗМІ. Зрештою, за останні 20 років правління їхнього висуванця Путіна могутній симбіоз чекістів і мафії підім'яв під себе всю живу Росію.

Так поступово і непомітно «Бандитський Петербург» перетворився на «путінську Росію», яка уткнулася в межі свого саморозвитку і змушена була «шукати щастя» на боці, за межами Росії. Так, «путінська Росія» розпочала безглузду війну з Україною та вступила у конфлікт з усім Заходом за визнання себе рівними у міжнародному співтоваристві.

Нет комментариев