Попри заяви BILD, Степове залишається під контролем ЗСУ


Днями в українських і світових ЗМІ була поширена інформація з посиланням на «військового експерта» BILD Юліана Рьопке про те, що ЗСУ відійшли від Степового до Бердичів, але продовжують тримати оборону під Авдіївкою.

За інформацією Рьопке, українським захисникам Авдіївки вдається утримувати позиції, не допускаючи оточення міста. На північному заході вони відійшли від села Степове на захід у село Бердичі, але продовжують контролювати звідти всю територію на захід від залізничної лінії. Саме Степове та околиці стали нічийною сірою зоною. Російські війська нібито намагаються закріпитися в селі, але поки що безрезультатно.

Раніше він писав, що Авдіївка може повторити долю Бахмута, оскільки росіяни мають намір наступати, незважаючи на втрати. Вони перейшли на цьому напрямку до тактики «пішого оточення». Рьопке називає це «тактикою Бахмута», тобто наступ ведуть переважно піхотні частини, як це робили вагнерівці в Бахмуті.

На його думку, початковий план РФ полягав у тому, щоб обійти місто із заходу, захопивши селища Північне, Степове і Бердичі, і взяти в оточення. Однак ЗСУ змогли зупинити росіян під Північним і на залізничній лінії в Степовому.

«У ЗСУ залишається західна бронетехніка, у тому числі БМП Bradley та танки Leopard 2. Рьопке не вважає, що величезні втрати ЗС РФ говорять про їхню невдачу. Він називає це цілеспрямованою тактикою Москви за принципом кількість замість якості і нагадує, що так було і в Бахмуті. Втрати ЗС РФ та ЗСУ там співвідносилися як 10:1, але в результаті російські війська взяли місто. Аналітик вважає, що те саме відбувається зараз», – пише BILD.

За даними Генштабу, на момент появи публікації в BILD в зоні відповідальності ОСУВ «Таврія» на Авдіївському напрямку ворог за підтримки авіації вів безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Авдіївка, Керамік, Степове, Тоненьке, Сєверне Донецької області. Уточнюється, що там наші воїни відбили понад 15 атак ворога.

Примітно, що повідомлення німецького журналіста про ситуацію на лінії бойового зіткнення на Авдіївському напрямку одразу підхопили російські ЗМІ.

«Відомий німецький репортер Ю. Рьопке публікує черговий матеріал про перебіг бойових дій на Донбасі. При цьому матеріал дисонує з офіційним поданням інформації українською стороною. Якщо ГШ ЗСУ стверджує, що українські війська „продовжують тримати оборону у Степовому“, то німецький журналіст заявляє, що ЗСУ цей населений пункт на північ від Авдіївки покинули.

У матеріалі Рьопке пише, що підрозділи українського війська залишили Степове і відійшли на захід – у село Бердичі, що знаходиться за кількасот метрів від покинутих позицій», – пише «Военное обозрение».

Своєю чергою одна із ведучих на «Соловйов LIVE» пропагандистка Юлія Вітязєва також підхопила повідомлення Рьопке.

«Якою ціною в людському еквіваленті це утримання обчислюється, не уточнюється. Бо такі дрібниці нікого не хвилюють», – зазначає вона.

Звертаю увагу, що, за інформацією бійців 47-ї ОМБР ЗСУ, українські захисники продовжують контролювати населений пункт Степове.

«Кожен день ворог заходить в Степове і кожен день отримує на горіхи. При цьому всьому піхота противника не відмовляється піти на утилізацію», – йдеться на DeepState.

Що зараз?

Наразі в зоні відповідальності ОСУВ «Таврія» на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Українські воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Сили оборони відбили 14 атак ворога східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, а також 17 атак неподалік Первомайського та Невельського Донецької області.

Бійці Збройних сил України ліквідували мінімум 12 (взводів) російських окупантів та ворожий танк, які по одній з розтрощених лісосмуг атакували село Степове на північний захід від Авдіївки.

За інформацією Forbes, ситуація дуже нагадує лютий – березень поточного року на Бахмутському напрямку, за виключенням того, що зараз російські війська не намагаються активно атакувати саме місто.

Російські пропагандисти постійно відкладають дату «взяття» Авдіївки й зараз уже говорять про термін «до Нового року». Але, судячи з усього, армія РФ не відмовиться від спроби захопити місто, якими б не були втрати.

Звертаю увагу, що це далеко не перший випадок, коли оцінки німецького видання BILD дивним чином співпадають із заявами російської пропаганди, або мають характер відвертої дезінформації.

Нагадаю, днями німецьке видання BILD із посиланням на розвідувальні дані та неназвані джерела написало, що Росія виношує задуми захопити Харків, Дніпро та Запоріжжя. Новою лінією фронту має стати річка Дніпро.

Показово, що ці заяви дивним чином співпадають із заявами російського диктатора Володимира Путіна під час так званої «прямої лінії» 14 грудня. Тоді Путін заявив про можливість ескалації військової напруги безпосередньо включно з іншими територіями України.
  • 0

1 комментарий

lawrencejonish
Despite BILD's assertion, Stepove remains under military control. This situation raises concerns about civil rights movement feminism, highlighting the importance of being careful in protecting basic freedoms. The interplay of military control and societal movements highlights the delicate balance we must strike in order to achieve a truly just society.
0