У потенційної "партії військових" з'явився новий герой?



Думаю, ви всі чули про заяву Романа Костенка, що президент Зеленський має зрозуміти для себе, що він вже ніколи більше не буде президентом. «Він має зрозуміти, що політично він вже помер».

Заява може здатися трохи агресивною і дивною, якщо не розуміти політичну логіку того, що відбувається. Костенко не був помічений в подібних різких коментарях раніше.

Очевидно, що восени минулого року Україна увійшла у період швидкісної політизації та електоральних ігор. Збільшується антиелекторат Зеленського, що активізує конкуренцію серед його опонентів.

Разом з тим, групування частини суспільства навколо прапору «Залужний» стає орієнтиром для багатьох потенційних фігур, здатних скласти йому конкуренцію на полі умовної «партії військових».

Постать Романа Костенка, на перший погляд, цілком підходить для такого політичного освоєння. Секретар оборонного комітету парламенту, ветеран АТО, кіборг із військовим позивним «Гром». Один із небагатьох нардепів, який добровільно пішов на військову службу ЗСУ, хоч і народні депутати не підлягають мобілізації.

При цьому не просто «медійний військовий», що прокладає дорогу в телевізорі чи youtube, а безпосередньо брав участь в обороні Миколаєва та звільненні Снігурівки. Авторитетний, відомий, вміє публічно донести свою позицію, може спиратися хоч і на незначний, але розкручений партійний актив. Чим не герой потенційної «партії військових»?

Мені важко судити, наскільки Роман Костенко це робить в угоді з інтересами топових гравців. Інтерес Банкової в появі альтернативних на полі Залужного фігур, більш ніж очевидний. Разом з тим, на це питання можна бути дати відповідь згодом. Поки це лише роздуми.

Нет комментариев